Koskacukor: Tiramisu és gesztenye golyók

2015. december 31., csütörtök

Tiramisu és gesztenye golyók

Nagy léptekben telt el az idei év is. Szinte tisztán emlékszem az év elejére és most csak azt vesszük észre, hogy egy következő évbe lépünk át. Sok minden történt, ha el kellene mesélnem regényt írhatnék. Ismét tanultam az élettől, és megéltünk számtalan pillanatot, amire örökké emlékezni fogunk. Voltak jó dolgok és voltak rosszak. Ilyenkor megpróbáljuk a rosszakat elfelejteni és pozitív gondolatokkal elkezdeni az új évet. Mit tartogat nekünk? Szerintem a sorsunkat magunk írjuk és már sejthetjük, hogy mi fog velünk történni, de meglepetések mindig vannak.
A délutáni hidegtál készítés után, fotóztam egy párat és már készülődünk is az estére. De ma sem hagylak benneteket recept nélkül, sőt akár még gyorsan be is lehet gyúrni, amennyiben minden van otthon.

Kívánok Mindenkinek Nagyon Boldog, Gazdag Új Évet!







Tiramisu golyó
Hozzávalók (30 db-hoz):
20 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone
3 evőkanál frissen főzött kávé
2 evőkanál amaretto likőr
3 evőkanál porcukor
2 teáskanál holland kakaópor

Gesztenye golyó
Hozzávalók (30 db-hoz):
17 dkg kész kakaós piskótalap (2 tojásból)
2 evőkanál mascarpone
20 dkg gesztenyemassza
3 evőkanál porcukor
2-3 evőkanál meggylé
1 teáskanál holland kakaópor
5 dkg darált dió

Elkészítés:
A tiramisu golyókhoz a babapiskótát késes robotgépbe tesszük, apróra daráljuk. Nem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok. Hozzá tesszük a mascarponét, a kávét, a likőrt és a porcukrot, majd összegyúrjuk. Amikor már összeáll, gombócokat formálunk belőle és kakaóporba meghempergetjük.
A kakaós piskótalapot előző nap megsütjük, de lehet készen is kapni. Késes robotgépbe tesszük, apróra turmixoljuk. A mascarponéval, gesztenyemasszával, porcukorral, a meggy lével és a kakaóporral összegyúrjuk, gombócokat formálunk belőle. Darált dióba hempergetjük.
Tálalásig hűtőbe tároljuk.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...