Koskacukor: Tepsis mexikói csirkecomb

2017. október 19., csütörtök

Tepsis mexikói csirkecomb

Az utóbbi időben az egyszerűbb ételek elkészítését választom, hogy minél több időt tölthessek Emmával. Megpróbálok reggel elkészülni az ebéddel annyira, hogy már csak sütőbe kelljen tolni vagy éppen egy-két dolgom legyen még vele. Ráadásul nagyon megszerettem ezt a rizzsel egyben sült hús változatot, mert a húsalaplé miatt igazán jó íze lesz a köretnek, nem csak egy sima főtt rizst tálalok mellé. Érdemes kipróbálni és tetszés szerint lehet variálni. A lényeg, hogy hosszú szemű rizst használjunk és a kétszeres húsalaplé biztos kell hozzá, előfordult már, hogy pluszban szükség volt még, ilyenkor vízzel is lehet pótolni. Függ attól, hogy mennyi nedves alapanyag van még közötte illetve a csirkecomb mennyi húslevet enged.







Tepsis mexikói csirkecomb
Hozzávalók 4 személy részére:
4 db csirkecomb
4 gerezd fokhagyma
4 teáskanál mexikói fűszerkeverék
2 evőkanál olívaolaj
1 lime leve


továbbá:
1 darabolt vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
1 darabolt kápia paprika
1 bögre (2,5 dl) hosszú szemű rizs
2 bögre húsalaplé
1 konzerv darabolt paradicsom
1 bögre kukorica
1 bögre vörösbab

Elkészítés:
A fokhagymát az olívaolajba zúzzuk, belekeverjük a fűszer-keveréket és belefacsarjuk a lime levét, végül jól összekeverjük. A combokat sózzuk és bekenjük alaposan a páccal, majd száraz serpenyőben mindkét oldalukat lepirítjuk és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékhoz öntünk még egy kevés olajat, amin a vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, a rizst, majd fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a konzerv paradicsomot, a kukoricát és a vörösbabot, majd felöntjük húsalaplével. Egyből átöntjük egy nagyobb tepsibe, ráhelyezzük a combokat, majd alufóliával lefedjük és előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük, kb. 1 óra alatt készre sütjük. Akkor mondhatjuk késznek, ha a rizs beszívta az összes folyadékot és a combok készre puhultak.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...