Tepsis mexikói csirkecomb
Hozzávalók 4 személy részére:
4 db csirkecomb
4 gerezd fokhagyma
4 teáskanál mexikói fűszerkeverék
2 evőkanál olívaolaj
1 lime leve
só
továbbá:
1 darabolt vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
1 darabolt kápia paprika
1 bögre (2,5 dl) hosszú szemű rizs
2 bögre húsalaplé
1 konzerv darabolt paradicsom
1 bögre kukorica
1 bögre vörösbab
Elkészítés:
A fokhagymát az olívaolajba zúzzuk, belekeverjük a fűszer-keveréket és belefacsarjuk a lime levét, végül jól összekeverjük. A combokat sózzuk és bekenjük alaposan a páccal, majd száraz serpenyőben mindkét oldalukat lepirítjuk és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékhoz öntünk még egy kevés olajat, amin a vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, a rizst, majd fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a konzerv paradicsomot, a kukoricát és a vörösbabot, majd felöntjük húsalaplével. Egyből átöntjük egy nagyobb tepsibe, ráhelyezzük a combokat, majd alufóliával lefedjük és előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük, kb. 1 óra alatt készre sütjük. Akkor mondhatjuk késznek, ha a rizs beszívta az összes folyadékot és a combok készre puhultak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése