Koskacukor: Fokhagymás és parmezánkrémes csirkemell, orzó tésztával

2017. október 17., kedd

Fokhagymás és parmezánkrémes csirkemell, orzó tésztával

Imádom a sajtokat, nem is tudom melyik a kedvencem, mert mindegyiket másért szeretek és általában meg van, hogy mihez mi illik, milyet érdemes használni. Az olasz tésztákhoz, ételekhez általában a parmezán, a gyümölcsökhöz a gorgonzola vagy a camembert, a sült tésztákhoz, húsokhoz a gouda vagy a cheddar, de van még sokféle én általában ezeket használom. Néha mozzarellát is, de nekem az olyan íztelen. Most sem sajnáltam a sajtot az ételből.







Fokhagymás és parmezánkrémes csirkemell, orzó tésztával
Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg csirkemellfilé
1 fej fokhagyma 
1 vöröshagyma
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 teáskanál morzsolt oregano
1/2 teáskanál morzsolt rozmaring
1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
fehérbors

1,5 dl tejszín
1 dl fehérbor
10 dkg parmezán
4 evőkanál olívaolaj

az orzó tésztához:
25 dkg orzó tészta
10 olajos aszalt paradicsom
2 szál újhagyma
frissen őrölt feketebors

3 evőkanál olaj
friss aprított bazsalikom

Elkészítés:
A vörös- és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket. A csirkemellfilét felkockázzuk és a hagymához adjuk, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük borral, majd fedő alatt puhára pároljuk. Miután elkészült, hozzáadjuk a tejszínt és a sajtot és addig főzzük, amíg a sajt teljesen el nem olvad.
Az orzó tésztát megfőzzük, leszűrjük és hozzáadunk három evőkanál olajat az olajos aszalt paradicsomos üvegből. Az aszalt paradicsomot és a bazsalikomot felcsíkozzuk, a hagymát felkarikázzuk és a tésztához adjuk. A végén sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...