Koskacukor: Curry fűszeres burgonyakrémleves vöröslencsével, csípős zsemlekockákkal

2017. október 26., csütörtök

Curry fűszeres burgonyakrémleves vöröslencsével, csípős zsemlekockákkal

Megérkezett ma Emma bicikliülése és fel is avattuk. Elszaladtunk délután bevásárolni, illetve tettünk egy kört a városban, elszaladtunk anyukámékhoz. Ők eléggé messze laknak, 20-25 perc babakocsival, ezért ritkán ejtjük útba, amikor még pici volt és sokat sétáltunk, mert babakocsiba aludt, akkor voltunk utoljára arra. De most már... végre!!! Olyan cukin ült hátul, állítólag nézelődött mindenfelé, apuka mondta, és nagyon élvezte. Szeret vásárolni is, a bevásárló kocsiból kikukucskálni, lábat lógatni, bár mennyire legyen is fáradt.
Az őszi mécseseim elkészültek jelentem, hétvégén még kicsit dekorálok, aztán erősen készülök a karácsonyra.
Addig is a hűvösebb napokra készíthetünk egy ilyen finom fűszeres burgonyakrémlevest, amibe vöröslencsét csempésztem és fűszeres, csípős zsemlekockával tálaltam.









Curry fűszeres burgonyakrémleves vöröslencsével, csípős zsemlekockákkal 
Hozzávalók 4 személy részére
1 liter húsalaplé
4 nagy szem burgonya
1/2 bögre vöröslencse
2 szál újhagyma
2 teáskanál curry fűszerkeverék

a csípős zsemlekockákhoz:
3 szelet kenyér
2 teáskanál egész indiai koriander
1 szál csípős fűszerpaprika
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk. A vöröslencsével együtt lábasba tesszük, felöntjük húsalaplével, megszórjuk curry fűszerkeverékkel és sóval, majd puhára főzzük és a végén botturmix segítségével krémesre turmixoljuk.
A kenyér szeleteket felkockázzuk. Kevés olívaolajon megpirítjuk a koriander magot és az apróra darabolt fűszerpaprikát, majd rádobjuk a kenyérkockákat és alacsony láng felett ropogósra pirítjuk.
Tálaláskor tehetünk a levesbe kevés tejszínt, megszórjuk pirított zsemlekockákkal, koriandermaggal és csípős fűszerpaprikával.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...