Koskacukor: Gesztenyés palacsintatorta, rumos meggyel

2017. október 25., szerda

Gesztenyés palacsintatorta, rumos meggyel

Itthon már készülnek az őszi dekorációk illetve gondolkodok már a karácsonyin is. A gesztenye gyűjtést igaz majdnem az utolsó pillanatra hagytuk, de sikerült pár darabot bele tennünk a kosárkánkba. Természetesen nem ezekből a gesztenyékből készült ez a finom palacsinta torta, de az ihletet akár adhatná is, olyan őszies. :) Mindegyik évszaknak meg van a maga szépsége és szerintem érdemes ezt az oldalát nézni.









Gesztenyés palacsintatorta, rumos meggyel
Hozzávalók (18 cm átmérőjű formához)
a tésztához:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4 dkg nyírfacukor
3  tojás
4 dl tej
1 kávéskanál sütőpor
2 evőkanál olaj plusz a sütéshez
a krémhez:
5 dl tej
1 csomag csokoládé pudingpor
2 evőkanál nyírfacukor
2 dl habtejszín (30%-os zsírtartalmú)
25 dkg gesztenye
20 dkg rumba áztatott meggy
a csokoládé öntethez:
10 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
1 teáskanál méz
továbbá:
2 dl habtejszín (30%-os zsírtartalmú)

Elkészítés:
A tésztához a tojást a cukorral, a tejjel és az olajjal habosra keverjük. A sütőport elvegyítjük a lisztben, majd hozzászitáljuk és csomómentesre keverjük. Enyhén olajozott serpenyőbe egy-egy szűk merőkanállal teszünk és kisütjük. (Kb. 20 cm átmérőjű serpenyőben érdemes kisütni, ekkora formához.) A krémhez hagyományos pudingot főzünk. A tejből 1 dl-t kiveszünk, kikeverjük a pudingporral és a cukorral. A maradékot felforraljuk és hozzáadjuk, sűrűre főzzük. Fedő alatt hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínhabot és a gesztenyét krémesre keverjük habverővel, majd a pudinghoz adjuk a rumos meggyel együtt. A palacsintákat a krémmel rétegezve 18 cm átmérőjű tortaformába tesszük, majd a hűtőbe helyezzük 2-3 óra hosszára. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és a mézet, majd a palacsintatorta tetejére kenjük. Frissen felvert habtejszínnel díszítjük, tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...