Sertés karaj fűszeres mártásban, burgonya palacsintával
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg szeletelt karaj
1 evőkanál keményítő
1 vöröshagyma
4 evőkanál olaj
2 szál friss majoránna
4-5 zsálya levél
1 kávéskanál őrölt szegfűbors
2 babérlevél
frissen őrölt bors
só
5 dl húsalaplé
a burgonya palacsintához:
70 dkg burgonya4 tojás
2,5 dl tej
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg reszelt edami sajt
frissen őrölt bors
só
a sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, végül olajon megdinszteljük. A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk keményítővel, majd a dinsztelt hagymára helyezzük. Magas lángon mindkét oldalát megpirítjuk. Felöntjük húsalaplével, hozzáadjuk a fűszereket és lefedve puhára pároljuk.
A körethez a burgonyát héjjában megfőzzük, megpucoljuk, végül jól összetörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a reszelt sajtot és tejjel lazítjuk. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Kb. fél ujjnyi olajat felhevítünk és egy-egy kis merőkanálnyi adagot a serpenyőbe teszünk. Mindkét oldalát készre sütjük. A következő adagnál ismét pótoljuk az olajat és hevítjük. Így sütjük ki a palacsintákat.
Tálalhatunk mellé még friss salátát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése