Koskacukor: Sertés karaj fűszeres mártásban, burgonya palacsintával

2017. október 5., csütörtök

Sertés karaj fűszeres mártásban, burgonya palacsintával

Szeretek mindenféle fűszert, tényleg nem is tudok felsorolni olyat, amit ne használnék főzéseim során. Talán a friss koriander, maga a magjával nincs gondom, de zölden... Jó, persze vannak még azok a fűszerek, amik elérhetetlenek számomra, azokat most hagyjuk. Ha már a fűszereknél tartunk érdemes a kis kertünkben egy-egy bokrot létesíteni, mert frissen használva sokkal intenzívebb az íze és szerintem karakteresebb lesz tőle az ételünk is.







Sertés karaj fűszeres mártásban, burgonya palacsintával
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg szeletelt karaj
1 evőkanál keményítő
1 vöröshagyma
4 evőkanál olaj
2 szál friss majoránna
4-5 zsálya levél
1 kávéskanál őrölt szegfűbors
2 babérlevél
frissen őrölt bors

5 dl húsalaplé

a burgonya palacsintához:
70 dkg burgonya
4 tojás
2,5 dl tej
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg reszelt edami sajt
frissen őrölt bors

a sütéshez:
olaj

Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, végül olajon megdinszteljük. A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk keményítővel, majd a dinsztelt hagymára helyezzük. Magas lángon mindkét oldalát megpirítjuk. Felöntjük húsalaplével, hozzáadjuk a fűszereket és lefedve puhára pároljuk.
A körethez a burgonyát héjjában megfőzzük, megpucoljuk, végül jól összetörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a reszelt sajtot és tejjel lazítjuk. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Kb. fél ujjnyi olajat felhevítünk és egy-egy kis merőkanálnyi adagot a serpenyőbe teszünk. Mindkét oldalát készre sütjük. A következő adagnál ismét pótoljuk az olajat és hevítjük. Így sütjük ki a palacsintákat.
Tálalhatunk mellé még friss salátát is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...