Koskacukor: Almás-gyömbéres sütőtök krémleves, tökös kenyérkockával

2017. október 12., csütörtök

Almás-gyömbéres sütőtök krémleves, tökös kenyérkockával

Nem csak Emma kedvence a sütőtök, hanem az enyém is. Na, de még mindig nem csak sütve magában, ahogyan sokan szeretik és többen csak így fogyasztják. Hús mellé köretként vagy kelt tésztába keverve, tésztás ételekhez, rizottóhoz illetve levesként is bármikor el tudom képzelni.
Most ebben a változatban készült, és mellé tökmaglisztes cipót sütöttem. Ebből készültek a tökös kockák.









Almás-gyömbéres sütőtök krémleves, tökös kenyérkockával
Hozzávalók:
4 nagy alma
1 közepes sütőtök
1/2 szál karikára vágott póréhagyma
2-3 cm gyömbér
1 teáskanál őrölt kurkuma
frissen őrölt bors

1 dl tejszín
1-2 evőkanál tökmagolaj

tálaláshoz:
tökmaglisztes cipóból pirított kenyérkocka

Elkészítés:
Az almát és a sütőtököt meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, majd felkockázzuk. Fazékba tesszük a hagymával és a gyömbérrel együtt, amit előzőleg meghámoztunk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd puhára főzzük. Közben sóval, borssal és kurkumával ízesítjük. Amikor elkészült, krémesre turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és az olajat, majd forralunk rajta egy utolsót.
Pirított kenyérkockával tálaljuk. Amennyiben van kedvünk süthetünk mellé tökmaglisztes cipót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...