Most ebben a változatban készült, és mellé tökmaglisztes cipót sütöttem. Ebből készültek a tökös kockák.
Almás-gyömbéres sütőtök krémleves, tökös kenyérkockával
Hozzávalók:
4 nagy alma
1 közepes sütőtök
1/2 szál karikára vágott póréhagyma
2-3 cm gyömbér
1 teáskanál őrölt kurkuma
frissen őrölt bors
só
1 dl tejszín
1-2 evőkanál tökmagolaj
tálaláshoz:
tökmaglisztes cipóból pirított kenyérkocka
Elkészítés:
Az almát és a sütőtököt meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, majd felkockázzuk. Fazékba tesszük a hagymával és a gyömbérrel együtt, amit előzőleg meghámoztunk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd puhára főzzük. Közben sóval, borssal és kurkumával ízesítjük. Amikor elkészült, krémesre turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és az olajat, majd forralunk rajta egy utolsót.
Pirított kenyérkockával tálaljuk. Amennyiben van kedvünk süthetünk mellé tökmaglisztes cipót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése