Koskacukor: Tandoori csirkenyársak lepénnyel grillen

2017. október 10., kedd

Tandoori csirkenyársak lepénnyel grillen

Nem akarok senkit bosszantani, de ez a grill receptem elkallódott viszont még aktuális lehet, mert ismét szép és jó idők állnak előttünk. A reggelek azért eléggé hűvösek, de délutánra olyan kellemes lesz a hőmérséklet, hogy öröm kint lenni. Sokan most kezdik el az őszi takarítást az udvarban, hiszen télen valljuk be, nem sűrűn teszünk-veszünk kint. Pakolászás közben kapjuk elő még egy utolsó alkalomra a grill és próbáljunk rajta egy komplett ebédet vagy vacsorát összehozni. Nem csak húst süthetünk rajta, hanem cuki kis lepényeket, ami mellé már csak egy nagy adag salátát kell összerakni.









Taandori csirkenyársak lepénnyel grillen
Hozzávalók 4-6 személy részére:
1 kg csirkemell
1 tasak tandoori masala fűszerkeverék
30 dkg görög joghurt
1/2 dl olívaolaj

a salátához:
1 csomó retek
2-3 paradicsom
1 fehér paprika
1 kaliforniai paprika
1 közepes uborka
1/2 fej jégsaláta
az öntethez:
1,5 dl görög joghurt
3 evőkanál almaecet
1 evőkanál citromlé
3 evőkanál hidegen sajtolt repce olaj 
2 teáskanál mártogatós fűszerkeverék
10 dkg pirított kesudió

a grill lepényekhez (6 db):
30 dkg liszt
1 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
2 dkg friss élesztő
1 evőkanál olívaolaj + a formázáshoz
1,5 dl langyos víz

Elkészítés:
A fa nyársakat vízbe áztatjuk. A csirkemellet felkockázzuk, a görög joghurtot a fűszerkeverékkel és az olajjal kikeverjük, majd a húshoz adjuk és jól összeforgatjuk. 2-3 órára hűtőbe helyezzük. Végül nyársa húzzuk és faszenes grillen megsütjük.
A lepényekhez kimérjük a lisztet, elvegyítjük benne a cukrot, a sót és az olívaolajat, majd langyos víz hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Kelesztőtálba helyezzük, szoba-hőmérsékleten duplájára kelesztjük. Kicsit beolajozzuk a kezünket, átgyúrjuk a tésztát és 6 egyenlő részre osztjuk. Lepényeket formázunk belőle, először finoman egy kis gombócot, majd széthúzzuk minden irányba egy kicsit. (Ne legyen túl vékony.) Letakarva 15-20 percig ismét kelesztjük, majd forró grillen mindkét oldalát megsütjük.
A salátához a zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk. Az öntet hozzávalóit kimérjük, kikeverjük és a salátára öntjük, végül jól összeforgatjuk. Pirított kesudióval megszórva tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...