Taandori csirkenyársak lepénnyel grillen
Hozzávalók 4-6 személy részére:
1 kg csirkemell
1 tasak tandoori masala fűszerkeverék
30 dkg görög joghurt
1/2 dl olívaolaj
a salátához:
1 csomó retek
2-3 paradicsom
1 fehér paprika
1 kaliforniai paprika
1 közepes uborka
1/2 fej jégsaláta
az öntethez:
1,5 dl görög joghurt
3 evőkanál almaecet
1 evőkanál citromlé
3 evőkanál hidegen sajtolt repce olaj
2 teáskanál mártogatós fűszerkeverék
10 dkg pirított kesudió
a grill lepényekhez (6 db):
30 dkg liszt
1 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
2 dkg friss élesztő
1 evőkanál olívaolaj + a formázáshoz
1,5 dl langyos víz
Elkészítés:
A fa nyársakat vízbe áztatjuk. A csirkemellet felkockázzuk, a görög joghurtot a fűszerkeverékkel és az olajjal kikeverjük, majd a húshoz adjuk és jól összeforgatjuk. 2-3 órára hűtőbe helyezzük. Végül nyársa húzzuk és faszenes grillen megsütjük.
A lepényekhez kimérjük a lisztet, elvegyítjük benne a cukrot, a sót és az olívaolajat, majd langyos víz hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Kelesztőtálba helyezzük, szoba-hőmérsékleten duplájára kelesztjük. Kicsit beolajozzuk a kezünket, átgyúrjuk a tésztát és 6 egyenlő részre osztjuk. Lepényeket formázunk belőle, először finoman egy kis gombócot, majd széthúzzuk minden irányba egy kicsit. (Ne legyen túl vékony.) Letakarva 15-20 percig ismét kelesztjük, majd forró grillen mindkét oldalát megsütjük.
A salátához a zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk. Az öntet hozzávalóit kimérjük, kikeverjük és a salátára öntjük, végül jól összeforgatjuk. Pirított kesudióval megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése