Nagyon szeretjük a diós sütiket. Jó kedvencem a zserbó, házi csokival a tetején, de más diós sütiket is szívesen fogyasztunk. Ez az omlós diós is, amolyan gyorsan fogyó, jobb, ha nem rakod ki az asztalra típus.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is. Az alapanyagok nagy részét a Magosbolt webshopjából könnyen beszerezhetjük.
Omlós diós
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
12 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg darált dió
4 dkg aranybarna nádcukor
1 kávéskanál sütőpor
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 citrom reszelt héja
a forgatáshoz:
nyírfacukor
Elkészítés:
A liszthez vegyítjük a diót, a nádcukrot, a sütőport, a vaníliát és a citromhéjat. Végül hozzáadjuk a vajat, és összeállítjuk a tésztát. Kisebb gombócokat formálunk belőle, és mindet sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A nyírfacukrot ledaráljuk, és meghempergetjük benne a kihűlt süteményeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése