Koskacukor: Kakukkfüves, fokhagymás karaj édesburgonyával sütve

2017. október 23., hétfő

Kakukkfüves, fokhagymás karaj édesburgonyával sütve

Ezen a hosszú hétvégén is sok minden történt velünk és sajnos gyorsan el is telt. Emmának végre kijött a negyedik fogacskája, én pedig végre eljutottam egy koncertre és 9 hónap után sikerült kikapcsolódnom. Bár ha kicsit tovább tartott volna és nem kellet volna több, mint egy órát utazni érte, sokkal jobban örültem volna, de persze nem panaszkodom, hiszen mind ezt Emmának köszönhetem. Olyan cuki, hogy átalussza az éjszakát és mamára bízhatom, mert tudom nyugodt estéje lesz és nem fog semmi rossz történni vele. A megfázásos időszakon is túl vagyunk, bízva, hogy nem utálta meg örökre a porszívót. Sajnos a szép időjárásnak is vége lett, de nem vette el a kedvem ma sem a sütögetéstől. Kétféle süti, kenyér, ebéd, apának rántott köröm, na jó ezt ő csinálta egészében. Ugyanis eléggé melós kaja, ráadásul nem is szeretem, így rá bíztam. Ötösre vizsgázott, bár nem kóstoltam, de elmondása szerintem nagyon jóra sikerült. Büszke vagyok rá!







Kakukkfüves, fokhagymás karaj édesburgonyával sütve
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg egész csont nélküli karaj
2 fej fokhagyma
1 kg édesburgonya
2 lilahagyma
1 dl száraz vörösbor
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
frissen őrölt bors

3 evőkanál olívaolaj

az áfonya szószhoz
1 üveg áfonyalekvár
5 dkg vaj
1 púpos evőkanál liszt
5 dl húsalaplé
1 evőkanál cukor
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
csipet só

Elkészítés:
A karajba egy éles, hegyes kés segítségével több mély lyukat fúrunk, amibe beledugdossuk a megpucolt fokhagyma gerezdeket. Bedörzsöljük sóval, megszórjuk borssal és kakukkfűvel. Az édesburgonyát meghámozzuk, a lilahagymát megpucoljuk és kisebb kockára daraboljuk, majd egy mélyebb jénaiba helyezzük. Rátesszük a karajt, aláöntjük a bort és meglocsoljuk olívaolajjal. Alufóliával lefedve 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük és puhára pároljuk kb. 1,5 óra alatt.
Az áfonyaszószhoz a vajat felolvasztjuk, megszórjuk liszttel, majd felöntjük húsalaplével, hozzáadjuk az áfonyalekvárt és sűrűre főzzük. Cukorral, borssal, szerecsendióval és egy kevéske sóval ízesítjük.
A párolt karajt, kivesszük az édesburgonya mellől, alufóliával lefedjük és így pihentetjük negyed órát, majd felszeleteljük. Hagymás édesburgonyával és áfonyaszósszal kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...