Emma is ráhangolódott már ezen gyümölcsökre. Párolva sütőtökkel, pici fahéjjal... óriási kedvenc. Azt hiszem jobban gyűri befelé, mint az őszibarackot. A sütőben sült vagy a párolt gyümölcsök pocak barátak, sokkal könnyeben emészthetők és szerintem ízletesebbek is, nem beszélve arról, hogy édesebbek lesznek. Annyira imádom, hogy nem válogat. Egyszerűen bármi jöhet, bármivel. Anyu főztjénél nincs is jobb. Ezzel én is így vagyok :)
De akkor most jöjjön a recept a sok szövegelés után. Csupa egészséges, finom alapanyagokból készült, nyírfacukor felhasználásával.
A recept pedig megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Áfonyás-csokoládés piskóta
Hozzávalók 26 cm átmérőjű piteformához
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg kukoricakeményítő
1 teáskanál sütőpor
15 dkg olvasztott vaj
3 tojás
10 dkg nyírfacukor
25 dkg áfonya
10 dkg étcsokoládécsepp
a tetejére:
3 evőkanál szeletelt mandula
a formához:
olvasztott vaj
a tálaláshoz:
nyírfaporcukor
Elkészítés:
A kétféle lisztet kimérjük, elvegyítjük bennük a kukoricakeményítőt és a sütőport. A tojást habosra verjük a nyírfacukorral, majd szép lassan hozzáadjuk a vajat. A száraz alapanyagokat beleszitáljuk, krémesre keverjük, végül a csokoládécseppeket is beleforgatjuk. A formát kivajazzuk, a tésztát egyenletesen belesimítjuk, majd elosztjuk rajta az áfonyát, és megszórjuk a szeletelt mandulával. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Nyírfaporcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése