Csokoládés-marcipános almás rétes
Hozzávalók (2 rúdhoz):
8 teljes kiőrlésű réteslap
3 evőkanál tejföl
1,5 evőkanál olaj
a töltelékhez:
70 dkg reszelt alma
2 evőkanál fahéjas nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál frissen facsart citromlé
10 dkg csokoládé csepp vagy reszelt csokoládé
10 dkg reszelt maricpán
a tetejére:
1 tojás sárgája
szeletelt mandula
Elkészítés:
Szórjuk meg fahéjas nyírfacukorral a reszelt almát, adjuk hozzá a citrom reszelt héját és az egy evőkanál citromlevet. Keverjük össze, majd hagyjuk állni legalább fél órát. Vegyünk a markunkba egy adagot és facsarjuk ki a levét és tegyük félre egy másik tálba.
Szükségünk lesz egy nedves konyharuhára. Osszuk ketté a réteslapokat, majd válasszunk ki egyet és helyezzük a konyharuhára. Az tejfölt keverjük simára az olajjal, majd kenjük meg az első lapot. Tegyük rá a következőt, kenjük meg ezt is, erre mehet a következő és egy ismételt kenés után a negyedik lap. A fahéjas, citromos reszelt alma felét osszuk el a réteslap felőlünk levő szélén hosszába, szórjuk meg reszelt csokoládéval vagy csokoládé cseppekkel, majd reszelt marcipánnal. Szorosan tekerjük fel a konyharuha segítségével, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Mindkét rudat kenjük meg felvert tojás sárgájával és szórjuk meg szeletelt mandulával.
Előmelegített 180 fokos sütőbe süssük aranybarnára kb. 15-20 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, szeleteljük és szükség szerint meghintjük porcukorral.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKedves Brigitta!
VálaszTörlésReceptjeid, fotóid csodálatosak! Gratulálok!!
Jelöltelek a ONE LOVELY BLOG AWARD https://izek-es-izlesek.com/2017/10/07/one-lovely-blog-award/
Üdvözlettel: Balázs Èva (Ìzek és ìzlések)