Koskacukor: Csokoládés-marcipános almás rétes

2017. október 6., péntek

Csokoládés-marcipános almás rétes

Bevallom mióta Emma meg van többször van itthon valami édesség, azt hiszem kell a kalória, de időm nem túl sok van piskótákat sütni, meg krémeket főzni, így sokszor maradok az egyszerűbb és gyorsabb desszerteknél. Nagyon megörültem, hogy az egyik általam kedvelt multinál van teljes kiőrlésű réteslap. Ha már sokszor van nasi, azért odafigyelek arra, hogy azért egészséges változata kerüljön az asztalra. Alma, mandula és csokoládé párosítás... gyorsan elfogyott. Ennyivel lezárom. :)









Csokoládés-marcipános almás rétes
Hozzávalók (2 rúdhoz):
8 teljes kiőrlésű réteslap
3 evőkanál tejföl
1,5 evőkanál olaj

a töltelékhez:
70 dkg reszelt alma
2 evőkanál fahéjas nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál frissen facsart citromlé
10 dkg csokoládé csepp vagy reszelt csokoládé
10 dkg reszelt maricpán

a tetejére:
1 tojás sárgája
szeletelt mandula

Elkészítés:
Szórjuk meg fahéjas nyírfacukorral a reszelt almát, adjuk hozzá a citrom reszelt héját és az egy evőkanál citromlevet. Keverjük össze, majd hagyjuk állni legalább fél órát. Vegyünk a markunkba egy adagot és facsarjuk ki a levét és tegyük félre egy másik tálba.
Szükségünk lesz egy nedves konyharuhára. Osszuk ketté a réteslapokat, majd válasszunk ki egyet és helyezzük a konyharuhára. Az tejfölt keverjük simára az olajjal, majd kenjük meg az első lapot. Tegyük rá a következőt, kenjük meg ezt is, erre mehet a következő és egy ismételt kenés után a negyedik lap. A fahéjas, citromos reszelt alma felét osszuk el a réteslap felőlünk levő szélén hosszába, szórjuk meg reszelt csokoládéval vagy csokoládé cseppekkel, majd reszelt marcipánnal. Szorosan tekerjük fel a konyharuha segítségével, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Mindkét rudat kenjük meg felvert tojás sárgájával és szórjuk meg szeletelt mandulával.
Előmelegített 180 fokos sütőbe süssük aranybarnára kb. 15-20 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, szeleteljük és szükség szerint meghintjük porcukorral.







2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Brigitta!
    Receptjeid, fotóid csodálatosak! Gratulálok!!
    Jelöltelek a ONE LOVELY BLOG AWARD https://izek-es-izlesek.com/2017/10/07/one-lovely-blog-award/

    Üdvözlettel: Balázs Èva (Ìzek és ìzlések)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...