Koskacukor: Otelló szőlő zselés vanília torta

2013. április 23., kedd

Otelló szőlő zselés vanília torta

Ezt a tortát tavaly készítettem, amikor leszedtük ősszel a rengeteg szőlőt és rájöttünk, hogy nem csak bort lehet készíteni ebből a finom gyümölcsből, hanem szörpöt vagy csak natúr cukor nélküli szőlő levet. Felfőztük, majd szitán áttörtük, újra felforraltuk és befőttes üvegekbe tettük el. Isteni finom joghurtba illetve süteménybe is bele lehet csempészni. Kitaláltam, hogy készítek egy vanília habos tortát egy szőlő zselével a tetején, csokis piskótával.




Otelló szőlő zselés vanília torta
Hozzávalók (26cm átmérőjű tortaformához):


Piskótához:

3 ek. zabliszt
3 ek.nyírfacukor
3 tojás
1 kk. sütőpor
1 ek. kakaópor


Vaníliakrémhez:

1 csomag vaníliapudingpor
4 dl tej
2 ek nyírfacukor
2 dl Hulala tejszín

Szőlő zseléhez:
5 dl Otelló 100%-os szőlőlé
2 ek. étkezési keményítő

Díszítéshez:
2dl Hulala tejszín
szőlő szemek

Elkészítés:
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral. A liszthez adjuk hozzá a kakaóport és a sütőport. A tojások fehérjét verjük habbá. A lisztes keveréket adjuk a tojások sárgájához, majd a felvert tojásfehérjét. Vajazott, lisztezett formába öntsük bele és süssük 180°C-on 25-30 percig. Vigyázni kell, mert vékony piskóta lesz belőle és hamarabb elkészül.
Készítsük el a pudingot, majd adjuk hozzá, ha kihűlt a felvert tejszínhabot.
Az étkezési keményítőt keverjük ki 1dl szőlőlével, a maradékot forraljuk fel, ha felforrt adjuk hozzá, majd ezt is hűtsük ki.
A piskótára tegyünk a zseléből egy réteget, kenjük rá a vaníliakrémet, majd a tetejére ismét szőlő zselé jön. Felvert tejszínhabbal díszítjük.




2 megjegyzés:

  1. Hűha, ez brutál jól néz ki... Hmmm milyen finom lehetett. :P

    VálaszTörlés
  2. Köszi.Bár étel fotózásba még nem vagyok profi.Folyamatosan töltöm fel esténként a recepteket,amihez kép is van.Lassan jönnek az aktuálisak.:) Vasárnapra medvehagymás pogi lesz,ha már mindenkinél befutó

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...