Koskacukor: Erdei gyümölcsös-joghurtos spirál torta

2013. augusztus 19., hétfő

Erdei gyümölcsös-joghurtos spirál torta

Barátnőm szülinapjára tortát kapott! Nem szereti a habos sütiket, arra gondoltam, hogy egy könnyű joghurtos erdei gyümölcsös tortának biztos fog örülni. Aranyos volt... Azt mondta: " Eddigi legjobb szülinapi tortája volt."
Lehetett volna egy kicsit szebb is, de későn raktam be a hűtőbe a tejszínt, így nem volt ideje jól lehűlni, kicsit lágy lett, meg meleg is volt a konyhába és nem sikerült szépen fel kennem a habot.





Piskótához:
5 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
2,5 dkg kakaópor
1/2 kk. szódabikarbóna

Töltelékhez:
30 dkg erdei gyümölcs keverék
2 ek. cukor
450 g joghurt
1 csomag zselatin fix

Díszítéshez:
3 dl tejszín
piros ételfesték

Elkészítés:
A tojás fehérjét a cukor 2/3 részével felverjük, a tojás sárgáját a maradék cukorral, majd hozzá adjuk a fehérjéhez. Kimérjük a lisztet, a kakaóport és elkeverjük egy kis szódabikarbónával. Hozzá szitáljuk a tojáshoz és egy gáztepsire simítjuk. (Sütőpapírral béleltem ki, de jó a ki vajazott, lisztezett is.) Előmelegített 18°C-os sütőbe kb. 15 perc alatt készre sütjük. Vigyázni kell, mert vékony és gyorsan kész van. Egy konyharuhára tegyük rá és tekerjük fel, így hagyjuk kihűlni.
Az erdei gyümölcsöt cukorral felforraljuk, majd ha kihűlt hozzá keverjük a joghurtot és a zselatin fixet. 1 órára a hűtőbe tesszük, kb. ennyi idő alatt megkeménykedik annyira, hogy kenni lehessen.
A feltekert tésztát 4-re osztjuk és elvágjuk. 4 csigát kapunk, amit ha kihúzunk és megkenjük a joghurtos krémmel akkor az elsőt feltekerve elhelyezzük a tálcán. A többit meg folyamatosan köré.
Tejszínhabbal díszítjük. 1 dl-et piros ételfestékkel vertem fel, így lettek a rózsák rózsaszínűek. :) Színes szalvéta és rózsaszín lufik díszítették az asztalt. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...