Koskacukor: Sült paprikakrémmel töltött csirkecombok

2013. augusztus 23., péntek

Sült paprikakrémmel töltött csirkecombok

Fellapoztam valamelyik nap a Magyaros ízek című szakácskönyvet, amiben ezt a nem egészen magyaros csirkecombokat találtam. Kolbász, paprika, kömény... , de a fetasajt? Ennek ellenére nem hagytam ki. Nagyon finom lett, a párom sokat segített az ebéd elkészítésénél, ezért is az egyik kedvence lett a köret, kukorica saláta. :)




Hozzávalók:
7 db alsócomb (egész combokból jobb, mert könnyebb tölteni, de nálunk az alsó fogy a legjobban)

1 sült paprika
1/2 zsemle (nálam 2 kis szelet tönköly kenyér)
1-1,5 dl tej
1 tojás
8 dkg feta sajt
1 gerezd fokhagyma
1 tk. piros arany
pár karika kolbász

Tetejére:
olívaolaj
pirospaprika
őrölt kömény
bors

Elkészítés:
A combokat sózzuk be. A kenyeret vagy zsemlét áztassuk tejbe, ha már megpuhult nyomjuk jól ki, üssünk hozzá egy tojást. A sült paprika belsejét kaparjuk ki, adjuk hozzá az apróra darabolt sajtot, a piros aranyat és az apróra darabolt kolbászt, majd keverjük el a tojásos zsemlével. Töltsük meg jól a combokat, fogpiszkálóval tűzzük meg. Helyezzük egy tepsibe vagy egy jénaiba, szórjuk meg a fűszerekkel és locsoljuk meg olívaolajjal. Előmelegített sütőbe 200°C-on süssük 30 percig alufóliával, majd még 20 percig 180°C-on a nélkül. A végén locsoljuk meg a saját zsírjával. Vigyázzunk a pirospaprika a tetején ne égjen meg.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...