Koskacukor: Mazsolás csirke körteszósszal

2013. augusztus 21., szerda

Mazsolás csirke körteszósszal

Elkészült a holnapi ebéd...


Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
só, bors és bazsalikom
1 fej vöröshagyma
10 dkg mazsola
1,5 dl rosé bor
2 ek. cukor
1,5 dl víz
3 db körte
1,5 dl tejszín
2 púpos tk. keményítő

Köretnek: barna rizs

Elkészítés:
Először is áztassuk be a mazsolát a borba. Pirítsuk meg a hagymát egy kis kevés olívaolajon. Adjuk hozzá a húst, majd fűszerezzük ízlés szerint. A lecsöpögtetett mazsolát szórjuk bele és pároljuk tovább a csirkével. Amikor már puha, pirítsuk meg egy kicsit és tegyük félre. A bort a cukorral forraljuk fel, adjuk hozzá a körtét, amikor már puha, akkor sűrítsük be a keményítővel kikevert tejszínnel. Turmixoljuk egy picit össze, persze maradjanak benne nagyobb darabok.
Barna rizs illik mellé köretként.




2 megjegyzés:

  1. Tetszik a recept, el is fogom készíteni. De vajon miért kell bele keményítő?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom volt. Nem vagyok oda a körtéért, de ki kellett próbálnom milyen így, nem csak süteménybe. :) Én azért raktam, hogy ne legyen nagyon híg, de ha valaki úgy szereti nem muszáj bele tenni.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...