Koskacukor: Bulgur saláta, rozmaringos sülttel

2014. szeptember 29., hétfő

Bulgur saláta, rozmaringos sülttel

Pár héttel ezelőtt jártam a bioboltba, ahol beszereztem egy pár alapanyagot, amiről eddig hallottam, sőt szemeztem is már vele, de valahogy soha nem tettem a kosárba.
A múlt héten beszereztünk egy panini sütőt, amire már nagyon régóta fáj a fogam, ugyanis tavaly év elején elromlott a szendvicssütőnk és bizony, amikor már hűvösödik az idő jól esik reggelente a melegszendvics. Viszont nem akartam ismét ilyen sütőt, akkor már inkább egy paninit, amibe húst és zöldséget is lehet készíteni, ráadásul a kenyér formája is lényegtelen.
Jó beruházás volt, azóta minden nap teszteljük valamivel, most legutoljára ezt a rozmaringos sülteket sütöttem, ami elég jó időn belül elkészült, ráadásul nem is kell forgatni és figyelni rá, így közben tudtam készíteni a köretet.






Bulgur saláta, rozmaringos sülttel
Hozzávalók (2 személyre):
Bulgur salátához:
1/2 zöld kaliforniai paprika
1/2 piros kaliforniai paprika
1/2 fehér paprika
1 szál újhagyma
1-2 paradicsom
1/2 csokor petrezselyemzöld
só, bors
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál almaecet
15 dkg bulgur
3 dl víz

Rozmaringos sülthöz:
4-5 szelet sertéscomb vagy karaj
só, bors
friss rozmaring
olívaolaj

Elkészítés:
Forraljunk fel 2 dl vizet, majd öntsük a bulgurra és tegyünk rá fedőt 20 percre.
A zöldségeket daraboljuk fel, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a felaprított petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk. Locsoljuk meg finom olívaolajjal és almaecettel. A kész bulgurt tegyük hozzá és keverjük össze.
A sertés combot vagy karajt enyhén klopfoljuk ki, ha szükséges, de csak annyira, hogy legyen egyforma vastagságú. Sózzuk, borsozzuk és jól szórjuk meg friss rozmaringgal. Fóliázva tegyük hűtőbe egy éjszakára. Grill sütőbe, vagy panini sütőbe spricceljünk egy kis olajat, majd süssük meg a hús szeleteket.



4 megjegyzés:

  1. Bevallom, sosem hallottam még panini-sütőről. Aztán megnéztem, mi az, és ... nekem ilyen van!!! :) Már gondoltam rá, hogy használjam húsokhoz, de nem mertem, most azonban egy új világ nyílt meg, hiszen szabályosan grillezni lehet rajta, még télen is. A saláta nagyon jól néz ki. Én a kuszkuszt fedeztem fel szintén csak most, néhány héttel ezelőtt készítettem először, de azóta már többször. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hamburger húst is nagyon jó rajta készíteni. Esküszöm gyorsabban kész van, még formázni sem kell csak gombócokat. Kuszkuszt is vettem, de ahhoz még nem nyúltam hozzá. :) A bulgur nagyon ízlett nekünk, jó kis laktató salátát lehet belőle összehozni.

      Törlés
  2. Huuu egy ilyen panini suto nekem is kell,szuper otlet ebben sutni a husokat :) Ti milyen markat vettetek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lidlben lecsaptam egy Silvercrestre! :) Árban is nagyon jó volt és az üzletünk melletti hamburgerest ezt használja egy éve. Szerintem akkor rossz nem lehet. :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...