Koskacukor: Kakaós amerikai palacsinta, eper és csoki szósszal

2014. május 20., kedd

Kakaós amerikai palacsinta, eper és csoki szósszal

A túrógombóc után maradt még az eper szószból és ezt próbáltam hasznosítani. Az eper nem csak a túró jó barátja, hanem a csokival és a kakaóval is nagyon jóba vannak. Reggelire ezeket a palacsintákat sütöttem, amiből igaz ebédre is maradt, de így legalább a desszertről sem kellett gondoskodni az nap. Ha nincs sok időd, előkészítheted előző este is, és hűtőből kivéve másnap reggel azonnal süthető. Nem kötelező egyszerre mindet kisütni, csak amennyit megeszünk és így bármikor frissen tálalható. Amivel még eltudom képzelni az a meggy vagy egy erdei gyümölcsös szósz, ami télen-nyáron elérhető.






Kakaós amerikai palacsinta
Hozzávalók:
100 g tk. tönköly búzaliszt
100 g zabliszt
30 g holland kakaó
2 tojás
1 tk. sütőpor
1 kk. fahéj
1 ek. nyírfacukor
1 csipet só
2-2,5 dl tej

Csokoládé öntet receptje itt található.

Eperszósz receptje itt található.

Elkészítés:
A liszteket és a kakaót mérjük, majd szitáljuk át egy tálba. Adjuk hozzá a sütőport, a fahéjat, a nyírfacukrot és a sót. Üssük hozzá a két tojás, keverjük el, majd adjuk hozzá a tojást és keverjük csomómentesre. Olyan sűrű legyen, mintha egy piskóta tésztát kevertünk volna ki. Tegyük hűtőbe minimum fél órára.
Ez idő alatt elkészíthetjük a csokoládé és az eperszószt.
Vegyük ki a hűtőből a tésztát, keverjük át, ha nagyon sűrűnek találjuk adjunk hozzá egy kevéske tejet.
A palacsinta sütőt spricceljük meg olajjal, majd egyesévvel süssük ki a kakaós palacsintákat. Egy adag kb. 1/2 merőkanál, így egyszerre kettőt is lehet sütni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...