Koskacukor: Sült édesburgonya és grill sajt

2014. május 28., szerda

Sült édesburgonya és grill sajt

Párom anyukája meglepett minket egy óriási grill sajttal, aminek nagyon megörültem és egyből tudtam, hogy mi lesz a vacsora. Most már, hogy nincs nagy szezonja az édesburgonyának, elkezdte árulni az egyik kedvenc szupermarketem, úgyhogy ahogy láttam minden héten kedvező áron hozzá lehet jutni.
Amit érdemes tudni a más néven is ismert batátáról, hogy rengeteg vitamin és ásványi anyagot tartalmaz. Szénhidrátban, béta-karotinban és C vitaminban gazdag illetve magas fehérje és a magnézium tartalma. Ezért is lehet alkalmas edzés után fogyasztani. E mellett serkenti az emésztést és cukorbetegek is bátrabban fogyaszthatják, hiszen a glikémiás indexe alacsony, lassan szívódó szénhidrátok közé tartozik. 100 g-ban mindössze 117 kalória van.






Sült édesburgonya és grill sajt
Hozzávalók (2 adag):
1 fej saláta
1 nagy édesburgonya (kb. 200-250g)
grill sajt
1-1 paradicsom
só, bors, rozmaring
balzsamecet
extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
Az édesburgonyát hámozzuk meg, vágjuk vékony hosszú csíkokra, majd zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük el. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg rozmaringgal. Spricceljük meg egy kis olívaolajjal és toljuk előmelegített 200-220°C-os sütőbe 15-20 percre.
A salátát mossuk meg, szedjük leveleire és helyezzük a tányérra.
A sajtot vágjuk szeletekre, ízesítsük sóval, borssal és kevés olívaolajon süssük meg közepes lángon mind a két oldalát. 
A paradicsomot vágjuk cikkekre.
Tálalásnál helyezzük el a salátára az édesburgonya csíkokat, a sajtot és a paradicsomot. Locsoljuk meg jó minőségű balzsamecettel és extra szűz olívaolajjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...