Koskacukor: Olasz kenyérrúd

2014. május 31., szombat

Olasz kenyérrúd

Az elnevezés nem onnan ered, hogy valamilyen olasz származású kenyérről lenne szó, hanem mert a bazsalikom és az oregano fűszer találkozik a tésztában, aminek sülés közben olyan jó illata van, mintha pizza sülne. A csücskei voltak a legfinomabbak. Frissen jó ropogós és akár paradicsom salsával vagy csak magyaros körözöttel is nagyon finom. A párom készíti a legjobb körözöttet, úgyhogy ezt a feladatot ő kapta.
Egyébként még vendégvárónak is tökéletes lehet, mert magában is ízletes.







Olasz kenyérrúd
Hozzávalók (6 db):
1,5 dl langyos tej
20 g élesztő
1 tk. cukor
1 dl langyos víz
100 g BL 80 kenyérliszt
200 g tk. tönköly búzaliszt
100 g teljes kiőrlésű liszt
2 tk só
1 ek. szárított bazsalikom
1 ek. szárított oregano
3 ek. olívaolaj

Elkészítés:
A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, keverjük el a cukorral és hagyjuk felfutni. A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a sót, a szárított fűszereket, a felfuttatott élesztőt és dagasszuk robotgéppel 7-8 percig úgy, hogy közben pótoljuk langyos vízzel a folyadékot. A vége felé kanalazzuk hozzá az olívaolajat, majd még 3-4 percig dagasszuk. Jó kis rugalmas, nem túl lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Tegyük kelesztő tálba 20 percre, gyúrjuk át, majd ismét tegyük vissza még 20 percre. Osszuk 6 részre, sodorjunk belőle gáztepsi méretű hosszú rudakat, majd sorakoztassuk egymás mellé sütőpapírra. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Miután megkeltek a rudacskák, spricceljük meg alaposan vízzel és toljuk be a sütőbe 20-25 percre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...