Koskacukor: Bazsalikomos-paradicsomos tészta csirkemellel és mozzarellával

2014. június 2., hétfő

Bazsalikomos-paradicsomos tészta csirkemellel és mozzarellával

Ezeket a szép színes tésztákat már korábban beszereztem, de nem használtam még fel semmire, arra gondoltam éppen itt az ideje. Sajnos szeretem a tésztaféléket, nem is lennék meg nélkülük. Annyira jó, hogy különböző ízű szószokat, mártásokat lehet összehozni, ami egy jól kifőzött akár színes, házi vagy fura alakú tésztával fel lehet dobni és gyönyörűvé lehet varázsolni a tányért. Azért nem sűrűn eszünk tésztát, de egy héten egyszer azért megengedjük magunknak. Szerintem ennyi belefér. :)






Bazsalikomos-paradicsomos tészta csirkemellel és mozzarellával
Hozzávalók:
250 g színes tészta

300 g csirkemell
1 közepes fej vöröshagyma
2 g fokhagyma
2 ek. olívaolaj
400 g konzerv darabolt paradicsom
1 ek. szárított + 1 ek. friss darabolt bazsalikom
só, bors
1 dl száraz fehérbor
200 g mozzarella

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki, de maradjon "al dente", hiszen így lesz igazán finom.
A vöröshagymát és a csirkemellet daraboljuk fel. Olívaolajon pirítsuk meg a vöröshagymát, majd zúzzuk rá a fokhagymát és lassú tűzön forgassuk meg egy kicsit.Öntsük rá a bort és rotyogtassuk egy picit, majd adjuk hozzá az apróra darabolt csirkemellet, majd ízesítsük sóval, borssal  és a bazsalikommal.
7-8 perc után, amikor a csirkemell már szinte kész, kanalazzuk hozzá a darabolt paradicsomot. Miután felforrt, főzzük még 2-3 percig. Ekkor daraboljuk bele a mozzarella sajt 3/4-ét, a többivel pedig díszítsük fel a tésztánkat tálalásnál.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...