Sikerült hozzájutnom bambusz pálcákhoz, amivel gyakoroltuk mind a ketten, hogy mégis hogyan is működik ez? Gyorsan, internet, videó... és már eszembe is jutott. Gyorsan eltanultuk és elég ügyesek is lettünk a végére. Még egy pár ázsiai étel és mehetünk vagányan étterembe. :)
Hozzávalók:
500 g csirkemell
1 ek. étkezési keményítő
1 ek. Madras Curry fűszerkeverék
3 ek. teriyaki szósz
3 ek. szójaszósz
2 ek. frissen facsart citromlé
1 ek. méz
2 ek. szezámmag
2 ek. szőlőmag olaj
só
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk kockára.
A keményítőt és a fűszerkeveréket keverjük össze, majd forgassuk meg benne a csirkemell darabokat. óWokba hevítsük fel a szőlőmag olajat és nagy lángon süssük meg a húst.
Készítsük el addig a szószt. Egy tálba keverjük ki a teriyaki és a szójaszószt, adjunk hozzá frissen facsart citromlevet, mézet és egy pici sót. Amikor már megpuhult a csirkemell, öntsük rá a szószt, szórjuk meg szezámmaggal, forgassuk meg párszor, amíg szépen be nem sűrűsödik.
Basmati rizzsel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése