Tudom, ez nem egy olyan étel, amit nem tudnánk elkészíteni recept nélkül, csupán egy ötletként került fel a blogomra. Akad a hűtőnkbe finom házi füstölt szalonna is, de mos inkább házi füstölt sonkával díszítettem a túrós tészta tetejét, így talán egy ici picit kevesebb zsírt tartalmaz, bár finom házi túróból készült, amiről tudjuk ám, hogy nem a zsírszegény kategóriába tartozik, viszont sokkal finomabb.
Túrós tészta, füstölt sonkával
Hozzávalók:
250 g fodros durum tészta
300 g házi túró
75 g tejföl
só, bors
100 g házi füstölt sonka
Elkészítés:
A tésztát főzzük meg, de vigyázzunk ne főzzük szét.
A túrót keverjük ki a tejföllel, ízesítsük sóval és borssal.
A füstölt sonkát vágjuk csíkokra, pirítsuk zsírjára. (Bár túl sok zsírt nem tartalmaz, de így azért mégis finomabb.) Az ízesítésnél figyeljünk oda, hogy a sonka vagy a szalonna is sós. A tésztát szűrjük le, keverjük össze a túróval. Vajazzunk ki egy hőálló edényt, majd osszuk el a túrós tésztát egyenletesen. A tetejét díszítsük szalonnával, majd előmelegített 200°C-os sütőbe 20 perc alatt süssük össze. Így lesz az igazi. A tetejét megszórhatjuk még egy kis borssal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése