A csirkemellet finom, ropogós diós rozmaringos bundába sütöttem ki.
Diós-rozmaringos csirke nuggets saláta ágyon
Hozzávalók:
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
só, bors
Panírozáshoz:
tk. tönköly búzaliszt
rozmaring
tojás
teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
darált dió
Salátához:
paradicsom, uborka, paprika, kerti saláta, fetasajt
Elkészítés:
A salátához vágjuk össze a zöldségeket és helyezzük el ízlésesen egy szép nagy tányérra.
A csirkemellet vágjuk nagyobb darabokra, sózzuk és borsozzuk. Vegyünk elő három tányért.
Az egyikbe tegyünk 2-3 ek. lisztet és 1-2 tk. rozmaringot. A másikba verjünk fel 1-2 tojást, tegyünk bele egy pici sót. A harmadikba pedig egy nagy marék zsemlemorzsát és egy nagy marék darált diót. Panírozzuk be a csirkemell falatokat és felhevített kevés olívaolajon süssük ki.
Tegyük a saláta tetejére! Hidegen is tökéletes.
Nagyon jól hangzik! Imádom a rozmaringos "bundát"! ...dióval még nem próbáltam, de azt hiszem itt az ideje. :D
VálaszTörlésHa szeretitek a diót feltétlen próbáld ki, mert olyan finom, mint a pirított dió és azt mi nagyon szeretjük. :)
Törlés