Ezen a hosszú hétvégén nem kellett főzzek, mert minden nap ünnepeltünk valamit és vendégségből vendégségbe mentünk. Ma apuék hoztak a cukrászdából krémest, ugyanis lassan már csak ezt vagyok hajlandó megenni, mert ebbe legalább nincs növényi tejszínhab, amitől egyébként rosszul vagyok. A lényeg, hogy a krémes elfért a tenyerembe. A magassága pedig 2 ujjnyi volt. Egyszerűen hihetetlen.
Szóval ezek a csalódások vezettek folyamatosan ahhoz, hogy be kellett szerezzek egy fagyi gépet.
Mivel még egy picit tart az eper szezon, ezért gondoltam, hogy ezzel kezdem és ezután megállás nélkül jönni fogok fagyi receptekkel, ugyanis nagyon megtetszett. Jah, és gyorsan meg van, nem igényel sok időt. Csak időbe ki kell találni, mert előtte egy nappal be kell tenni a mélyhűtőbe a tálat. :)
Tejszínes eper fagyi
Hozzávalók (1 liter):
300 g eper
250 g mascarpone
200 g habtejszín
200 g joghurt
40 g porcukor
1 tk. citromlé
Elkészítés:
Az epret, a mascarponét, a joghurtot, a porcukrot és a citromlét tegyük egy tálba és botmixerrel keverjük simára. A tejszínt verjük fel, de nem kell teljesen keményre. Keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe pár óra hosszára.
Ezután töltsük fagyi gépbe és 40 perc alatt el is készül a krémes tejszínes fagyi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése