Vegyes nyári gyümölcs leves
Hozzávalók:
2 nagy alma
4 nagy őszibarack
1/2 kg cseresznye
szegfűszeg
1 rúd fahéj
3 citrom karika
3-4 ek. nyírfacukor
1 ek. főzős vaníliás pudingpor
1 ek. főzős szamócás pudingpor
Elkészítés:
A gyümölcsöket pucoljuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk fel kockákra. Öntsük rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Tegyünk a vízbe egy rúd fahéjat, egy pár szegfűszeget, 3-4 evőkanál nyírfacukrot vagy sima cukrot és a citromkarikákat.
Miután felforrt közepes lángon főzzük, amíg meg nem puhultak, de vigyázzunk ne főzzük szét, rövid idő alatt elkészül. A pudingporokat tegyük egy kisebb tálba, keverjük ki egy kis vízzel, majd a gyümölcs levesből mérjünk hozzá egy-két merőkanállal. Keverjük simára és öntsük az egészet a leveshez. Miután besűrűsödött, tegyük hűvös helyre, majd mehet a hűtőbe akár egy éjszakára is. Jó hidegen az igazi! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése