Mézes-mustáros oldalas
Hozzávalók:
70 dkg oldalas
2 ek. barna cukor
1 ek. fűszerpaprika
1 tk. őrölt mustármag
1 tk. szárított oregano
só, bors
+
2 ek. dijoni mustár
2 ek. vörösbor ecet
1 ek. méz
Elkészítés:
Készítsük el a pácot. Keverjük össze a barna cukrot, a fűszerpaprikát a mustármagot, az oregánót, a sót és a borsot. Forgassuk meg benne az oldalast, amit feldaraboltunk. Fedő alatt kevés vízzel pároljuk puhára kb. 1,5-2 óra alatt lassú tűzön. Amikor már leválik a csontról, készítsük el a mártást, amivel leöntjük. A mustár, a vörösborecet és a méz keverékét csurgassuk az oldalasra és süssük tovább fedő nélkül, amíg rá karamallizálódik a máz.
Snidlinges újburgonyával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése