Koskacukor: Sajtos lepény hagymával és baconnel

2014. június 26., csütörtök

Sajtos lepény hagymával és baconnel

Ma elég sok dolgom akadt itthon és egy pici még reggel a munkahelyemen. Ugyanis mától szabin vagyok, legközelebb, majd csak július 8-án megyek dolgozni.
Hurrááá!!! Még egy alvás és megyünk nyaralni!!! Mint a kis gyerekek, most úgy várom én is. Mostanában nem nagyon mentünk semerre, mert valahogy mindig akadt valamilyen más program hétvégére és már nagyon vártam, hogy lazíthassak egy kicsit.
Gyors takarítást végeztem itthon, mostam egy pár adagot, főztem és délután elintéztünk még egy pár dolgot, amit szoktak általában utazás előtt. Elintézni, hogy a virágok ne hervadjanak el ez idő alatt, az autó biztonságos helyen legyen és elköszönni a szülőktől. Estére maradt a pakolás, ami nem működik üres gyomorral. Mivel sok időm nem volt nem egy hagyományos pizzát készítettem, hanem egy vékony tésztájú, ropogós kevés, de finom feltéttel. Feldarabolva be lehet kapkodni, miközben átgondoljuk, hogy vajon mi is fog itthon maradni. :)






Sajtos pizzák hagymás baconnel
Hozzávalók (2 személyre):
250 g tk. tönköly búzaliszt
10 g élesztő
1 kk. só
150 ml langyos víz

Tetejére:
150 g tejföl
só, bors, szerecsendió
100 g bacon
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
30 g parmezán
70 g camembert
friss rozmaring és bazsalikom

Elkészítés:
Az élesztőt keverjük el a langyos vízben, majd öntsük a liszthez, amiben elkevertük a sót. Gyúrjunk belőle rugalmas tésztát, majd kelesztő tálba 45-50 perc alatt kelesszük duplájára.
Osszuk két részre, majd nyújtsuk ki lisztezett felületen egészen vékonyra.
A tejfölbe tegyünk egy pici sót, frissen őrölt borsot és reszelt szerecsendiót.
A bacont pirítsuk zsírjára, majd a felszeletelt lila és vöröshagymát tegyük hozzá és fonnyasszuk meg. (Ha szükséges tegyünk hozzá egy kevés olívaolajat.)
A tésztát kenjük meg egyenletesen a tejföllel, kanalazzuk rá a hagymás bacont és a végén szórjuk meg parmezánnal és szeletelt camemberttel. Díszítsük friss rozmaringgal és bazsalikommal.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd előmelegített 220°C-os sütőbe 15 percig sütjük. ( Gáz sütőbe érdemes legfelülre tenni, így az alja nem ég meg, a tetejére meg nagyon szépen rá pirul a sajt. Villany sütősök előnyben. :)  )



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...