Koskacukor: Mazsolás-csokoládés kuglóf

2014. június 3., kedd

Mazsolás-csokoládés kuglóf

Nagyon finom kuglóf készült nálunk hétvégén. Forró kakaós tejjel ittam reggel, még mindig finom volt. Egy kis citromhéjat reszeltem bele, hogy még jobban megbolondítsam az ízeket. Vigyázat gyorsan fogy! Bár mi ketten voltunk rá, de két reggelire majdnem sikerült eltüntetnünk. :)










Mazsolás-csokoládés kuglóf
Hozzávalók:
300 g tk. tönköly búzaliszt
100 g teljes kiőrlésű zabliszt
2,5 dl langyos tej
20 g élesztő
1 tk. cukor
50 g olvasztott vaj
1 tk. vaníliás cukor
2 ek. nyírfacukor
1/2 citrom reszelt héja
1 tk. frissen facsart citromlé

+
1 marék mazsola
1 marék csokipasztilla (60%-os étcsoki)

Tetejére:
porcukor

Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk 1 dl langyos tejbe, tegyünk bele egy teáskanál cukrot és jól keverjük el, majd hagyjuk pihenni kb. 15 percig.
A felfutott élesztőt tegyük a kimért lisztekre egy tálba, adjuk hozzá a vaníliás és a nyírfacukrot. Reszeljük rá a fél citrom héját és egy kevés citromlét facsarjunk bele. A maradék tejjel gyúrjuk össze a tésztát, majd lassan adagolva hozzá az olvasztott vajat dagasszuk jól meg. A legjobb robotgéppel. Kicsit lágyabb tésztát kell, hogy kapjunk. Kelesszük duplájára, majd gyúrjuk át óvatosan és nyújtsuk ki téglalap alakúra. Szórjuk meg mazsolával és a csokipasztillával, majd tekerjük fel, mint a kakaós csigát. Kivajazott kuglóf formába tegyük bele és hagyjuk duplájára kelni. Addig melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Miután megkelt, toljuk a sütőbe és 30-35 percig süssük. Amikor már a teteje szép aranybarna, akkor végezzünk tűpróbát és, ha kész akkor vegyük ki a formából és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Ezután hintsük meg egy kis porcukorral.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...