Rozmaringos csirkecombok, vele sült újburgonyával
Hozzávalók:
1-1,5 kg csirke alsó és felső csirkecomb
1 kg újburgonya (apróbbak)
25 dkg koktél paradicsom
1/2 citrom
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb fej fokhagyma
só, bors
rozmaring
2 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A combokat sózzuk és borsozzuk. A burgonyát jól mossuk meg, de nem szükséges meghámozni.
A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk kisebb cikkekre. A fokhagymát szedjük gerezdekre.
Egy nagy jénai aljára helyezzük el a krumplit, sózzuk meg. A combokat tegyük a tetejére, a paradicsomokat, a vörös- és a fokhagymát szórjuk szét a tetején. A citromot karikázzuk fel és tegyük a tetejére. Fűszerezzük rozmaringgal, majd öntsük alá a bort.
Előmelegített 200°C-os sütőbe fólia alatt süssük kb. 45 percig, amíg a combok meg nem puhulnak, majd fólia nélkül 20-25 percig. Ekkor már locsolgassuk a saját levével, így sokkal ízletesebb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése