Koskacukor: Rozmaringos csirkecombok, vele sült újburgonyával

2014. június 16., hétfő

Rozmaringos csirkecombok, vele sült újburgonyával

Sokszor van úgy, hogy későn érek haza és mire elkezdenék főzni rájövök, hogy valami gyorsat kellene, mert megint nincs időm. Ez most igazából nem a gyorsaságáról híres, hanem arról, hogy nem kell vele túlságosan foglalkozni, így a többi dolgunkat is el tudjuk végezni, amíg megsül az ebédünk. Végtelen egyszerű és ízletes.







Rozmaringos csirkecombok, vele sült újburgonyával
Hozzávalók:
1-1,5 kg csirke alsó és felső csirkecomb
1 kg újburgonya (apróbbak)
25 dkg koktél paradicsom
1/2 citrom
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb fej fokhagyma
só, bors
rozmaring
2 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
A combokat sózzuk és borsozzuk. A burgonyát jól mossuk meg, de nem szükséges meghámozni.
A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk kisebb cikkekre. A fokhagymát szedjük gerezdekre.
Egy nagy jénai aljára helyezzük el a krumplit, sózzuk meg. A combokat tegyük a tetejére, a paradicsomokat, a vörös- és a fokhagymát szórjuk szét a tetején. A citromot karikázzuk fel és tegyük a tetejére. Fűszerezzük rozmaringgal, majd öntsük alá a bort. 
Előmelegített 200°C-os sütőbe fólia alatt süssük kb. 45 percig, amíg a combok meg nem puhulnak, majd fólia nélkül 20-25 percig. Ekkor már locsolgassuk a saját levével, így sokkal ízletesebb lesz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...