Padlizsános, marhahúsos makaróni
Hozzávalók (4 fő):
30 dkg makaróni
50 dkg darált marhahús
1 nagy padlizsán
1 üveg (500 ml) házi paradicsomlé
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
majoránna, bazsalikom
15 dkg leerdammer sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát daraboljuk fel apróra, majd egy kis olívaolajon futassuk meg. Tegyük rá a darált marhahúst, pirítsuk fehéredésig. Ha szükséges, akkor adjunk hozzá még egy kis olajat. Öntsük fel paradicsomlével, ízesítsük a fűszerekkel és közepes lángon főzzük 1-1,5 órán keresztül. Az utolsó fél órában adjuk hozzá a padlizsánt, amit apró kockákra vágjunk fel.
Közben főzzük ki a tésztát sós vízben. Amikor kész a ragu, keverjük össze a tésztával, tegyük egy nagyobb jénaiba, majd reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét. Előmelegített 200°C-os sütőbe, felső rácsra helyezve (villanysütőnél, grill funkció) 20-25 percig süssük, amíg a sajt aranybarna nem lesz a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése