Koskacukor: Csokoládés-epres muffin

2014. május 4., vasárnap

Csokoládés-epres muffin

A párom pénteken lapozott egyet a konyhában lévő fali naptáron, amit még Ilditől vásároltam korábban. Kitaláljátok hogyan reagált?

  • Hmmm.... Nézd! Epres muffin! Nagyon finom lehet! :)
  • Olvasd, mi kell hozzá!
  • ....
  • Ok! Van minden itthon, holnap hozok epret. :)

Úgyhogy másnap délután már sütöttem is. Anyukáinkat is megajándékoztuk ezzel a fantasztikus, finom csokis-epres desszerttel. Egy baj volt vele, nagyon gyorsan elfogyott.
Az eredeti receptet itt találjátok, csupán annyit változtattam rajta, hogy egészségesebbé tettem illetve a kardamomot kihagytam belőle.
Köszönöm szépen a receptet!













Csokoládés-epres muffin
Hozzávalók (12 db):
22 dkg. tk. tönköly búzaliszt
1/2 csomag sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
1 tojás
150 g sűrű joghurt
1,5 dl tej
100 g nyírfacukor
1 púpos ek. holland kakaópor
100 g étcsokoládé (70%)
150 g étolaj
1 csipet só
1 ek. fahéj
12 szem eper + díszítéshez (300 g)

Elkészítés:
A csokit olvasszuk fel gőz felett, adjuk hozzá az olajat, a joghurtot, a tojást és a tejet. Keverjük jól ki. Az epret vágjuk félbe, vagy negyedeljük fel, attól függően, hogy mekkora.
Egy nagyobb tálba mérjük ki a lisztet, adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaót, fahéjat és a sót. Forgassuk jól össze, tegyük hozzá az epret is, majd öntsük a folyékony alapanyagot hozzá. Szilikon lapát segítségével keverjük össze. 12 db-os muffin formát béleljünk ki kapszlikkal és egy fagyis kanál segítségével adagoljuk bele a masszát. Tele lesz! :) Tegyünk mindegyik tetejére kisebb szemű epreket, vagy vágjuk félbe és így osszuk el.
Előmelegített 200°C-os sütőbe 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
Vigyázat gyorsan fogy!









5 megjegyzés:

  1. A recept jónak tűnik, am végig olvasva már nem igen lehet csokolades-EPRES muffinnak nevezni, mert az epernek semmi köze hozzá! Csak1 vagy fel darab a tetejére van dobva...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, hogy szóltál. A hozzávalókba ott van az eper mennyisége, a díszítéshez pluszba használtam. Javítom az elkészítés menetét, mert abból kimaradt. :) Így akkor már epresnek mondható? :)

      Törlés
    2. Tanúsítom, hogy nagyon finom volt és az eper is elég volt benne

      Törlés
    3. Köszönöm szépen! Örülök neki, hogy ízlett! Akkor sütök máskor is ;)

      Törlés
  2. 30 deka epret díszítésnek? Nem hiszem el,hogy nem gondolta Kedves Kovács Mariann,hogy a tésztába kell forgatni?

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...