Koskacukor: Joghurtos-epres palacsinta, csokoládé öntettel

2014. május 11., vasárnap

Joghurtos-epres palacsinta, csokoládé öntettel

Egyik kedvenc gyümölcs az eper, természetesen cukor nélkül. Nem is értem azokat, akik bele mártják cukorba, meg rányomnak egy csomó növényi tejszínhabot és így falják vacsorára vagy desszertként. Így teljesen elnyomják az eper ízét és jóformán cukrozott tejszínhabot esznek egy kis eperrel.
Ez a joghurtos-epres palacsinta csoki öntettel együtt  3 ek. nyírfacukrot tartalmaz, úgyhogy bátran lehet enni bármikor. Nagyon finom és egyszerűen abbahagyhatatlan.








Joghurtos-epres palacsinta, csokoládé öntettel
Hozzávalók (8db):
Palacsinta tésztához:
200 g tk. tönköly búzaliszt
2 tojás
2 dl tej
2 dl szóda
csipet só
1 tk. cukor

Töltelékhez:
400 g görög joghurt
1 ek. porcukor (nyírfacukor)
400 g eper

Csokoládé öntethez
2 ek. nyírfacukor
1 ek. holland kakaópor
1 dl víz
30 g vaj
50 g étcsokoládé (70%)

Elkészítés:
A palacsinta tésztát a szokásos módon készítsük el. A lisztet mérjük ki egy mély tálba, adjuk hozzá a sót, a cukrot és a tojásokat. Keverjük csomómentesre a tejjel, majd hígítsuk szódával. Nem baj, ha egy kicsit hígabb, mert ha állni hagyjuk sűrűsödni fog. Mindig egy pár órával sütés előtt bekeverem, a legjobb reggel, ha délbe sütjük, mert így magába szívja a folyadékot a liszt és jó krémes állagot kapunk.
Kevés olajjal megspriccelve a serpenyőt kisütjük a palacsintákat.
A joghurtot kikeverjük a porcukorral, az epret nagyon apróra feldaraboljuk és hozzáadjuk. Ezzel töltjük meg a palacsintákat. Hajtsuk háromszög alakúra.
A csokoládé öntethez tegyük egy kisebb fazékba a cukrot és a kakaóport, öntsük fel vízzel és addig kevergessük lassú tűz felett, amíg el nem olvad a cukor. Adjuk hozzá a vajat és a csokoládét, majd keverjük simára. A megtöltött palacsintákat locsoljuk meg vele.







2 megjegyzés:

  1. A legszívesebben máris elkészíteném! A nyírfacukrot lecserélem...

    VálaszTörlés
  2. Hmmm, én is elfogadnék pár darabot, jó kis hazai eperrel töltve :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...