A csirkecombok íze a pirított szalonna zsírjától és a fehérbortól egyszerűen isteni lett és a bőre is jó ropogós.
Hozzávalók:
Kapros-joghurtos burgonya salátához:
kb. 70 dkg saláta burgonya
30 dkg joghurt
só, bors
2 evőkanál kapor
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál almaecet
1 teáskanál dijoni mustár
Fehérborban párolt csirkecombhoz:
5-7 dkg sós füstölt szalonna
4-5 csirke felsőcomb
só, bors
2 evőkanál liszt
2 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A burgonyát főzzük meg héjában sós vízben, majd pucoljuk meg és miután kihűlt daraboljuk fel kockára. A joghurtot keverjük ki a citromlével, almaecettel és a mustárral. Adjuk hozzá a kaprot, ízesítsük sóval és borssal. Tegyük hűtőbe egy éjszakára.
A szalonnát vágjuk apró kockára, pirítsuk zsírjára, majd vegyük ki a serpenyőből.
A csirkecombokat kicsit sózzuk be és őröljünk rá fekete borsot, forgassuk meg lisztbe, majd pirítsuk meg a bőrét először a visszamaradt zsiradékon. Fordítsuk meg, pár percig süssük a másik oldalát is, majd öntsük fel borral és fedjük le. Pároljuk puhára. Az utolsó pár percben vegyük le a fedőt és pirítsuk egészen ropogósra a bőrét.
Burgonya salátával, szalonnával és friss kaporral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése