Túrós kosárkák, narancsos gránátalma sziruppal
Hozzávalók (12db muffin formához)
Tésztához:
150 g liszt
75 g hideg vaj
15 g porcukor
1 tojás sárgája
2 evőkanál hideg víz
Töltelékhez:
40 dkg túró
1 tojás
2 evőkanál házi vaníliás cukor
1 evőkanál vaníliás pudingpor
1 teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál citromlé
Narancsos gránátalma sziruphoz:
1/2 narancs leve
1/2 gránátalma leve
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1/2 teáskanál fahéj
2 evőkanál méz
Elkészítés:
Először készítsük el a tésztát. A lisztet és a porcukrot mérjük ki egy tálba, daraboljuk bele a hideg vajat, adjuk hozzá egy kisebb tojás sárgáját és két evőkanál hideg vizet. Gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze, amikor összeállt, csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket és a szirupot.
Közben melegítsük elő a sütőt 180˘C-ra.
Üssük a tojást a túróhoz, ízesítsük vaníliás cukorral, vanília kivonattal és citromlével. Tegyünk hozzá egy kevéske vaníliás pudingport, így ami savót enged sülés közben a túró, nem szívja magába a tészta.
A narancs és a gránátalma levét facsarjuk ki egy kisebb lábasba, adjunk hozzá egy evőkanál citromlevet, egy kevéske fahéjat és a mézet. Forraljuk fel és addig főzzük folyamatosan kevergetve, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik. Lehet dupla adagot is készíteni, akár ugyanennyi mézzel, akkor nem lesz olyan édes. De ebből nem kell sok, csupán egy különleges ízt ad az egész sütinek!
A tésztát vegyük ki a hűtőből, enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki. Fánk szaggatóval szaggassunk karikákat, majd béleljük ki vele a muffin formákat. Mindegyik közepébe helyezzünk el egy jó nagy evőkanál édes túrót. Jól megrakhatjuk, legyen tele.
Toljuk a sütőbe és süssük addig, amíg a túró teteje szép aranysárga színű nem lesz.
Tálaljuk porcukorral és az elkészült sziruppal!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése