Hozzávalók (2 személyre):
4 nagy szelet sertéscomb
só, bors
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy alma
1 fej vöröshagyma
2,5 dl száraz vörösbor
6-7 szem szegfűbors
2-3 babérlevél
2-3 evőkanál vaj
2 kisebb édesburgonya
só, bors
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál rozmaring
1 kávéskanál kakukkfű
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk nagyobb hasábokra. A fűszereket keverjük ki egy kis tálkába, majd szórjuk meg vele. Locsoljunk rá egy kis olívaolajat, jól forgassuk össze. Terítsük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 200°C-os sütőbe kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
A sertéscombot sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon fehéredésig pirítjuk mind a két oldalát.
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk.
A hús szeleteket kivesszük egy tányérra. A visszamaradt olajhoz hozzáadunk egy kevéske vajat, majd rátesszük az almát és a vöröshagymát. Pár percig pároljuk, felöntjük vörösborral, beletesszük a szegfűborsot, a babérlevelet és a hússzeleteket. Lefedve alacsony lángon addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Ezután ismét kiemeljük a megfőtt húst, kihorgásszuk a szegfűborsot és a babérlevelet, majd a vörösboros, almás szószt turmixgépbe tesszük miután egy kicsit kihűlt és krémesre turmixoljuk. Ezzel a mártással locsoljuk meg a hússzeleteket tálaláskor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése