Hozzávalók:
1 kg kelbimbó
2 fej lilahagyma
1 evőkanál rozmaring
1 evőkanál kakukkfű
só, bors
extra szűz olívaolaj
Tetejére tehetünk:
- pirított bacont
- feta vagy márvány sajtot
- joghurt öntetet
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a kelbimbókat. Távolítsuk el a külső leveleket, vágjuk le a végét, majd vágjuk ketté.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A lilahagymát pucoljuk meg, majd szeljük cikkekre. Osszuk el a kelbimbók mellé. Locsoljuk meg jó minőségű extra szűz olívaolajjal. Szórjuk meg sóval, borssal és a kétféle fűszerrel.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük 40-45 percig. Figyeljük közbe, nehogy megégjen az alja.
Tálaljuk önmagába a fent említett feltétek valamelyikével vagy köretként!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése