Koskacukor: Zöldfűszeres sült kelbimbó, lilahagymával

2014. október 30., csütörtök

Zöldfűszeres sült kelbimbó, lilahagymával

Az idén megszerettem a kelbimbót. Korábban ettem már, de valahogy úgy emlékeztem rá, hogy nem tartozik a kedvenceim közé. Tavaly még csak szemezgettem vele, de már a múltkor is betettem egyet a bevásárló kosárba. Kicsit macera megpucolni, és amikor már azt hinné az ember, hogy nincs is olyan sok, még mindig akad a tálba pár darab. Így sütve szerintem sokkal finomabb, mint párolva. Kellemesebb, édeskésebb az íze és a fűszerektől egyszerűen tökéletes lesz, akár önmagába is.








Zöldfűszeres sült kelbimbó, lilahagymával
Hozzávalók:
1 kg kelbimbó
2 fej lilahagyma
1 evőkanál rozmaring
1 evőkanál kakukkfű
só, bors
extra szűz olívaolaj

Tetejére tehetünk:
- pirított bacont
- feta vagy márvány sajtot
- joghurt öntetet


Elkészítés:
Tisztítsuk meg  a kelbimbókat. Távolítsuk el a külső leveleket, vágjuk le a végét, majd vágjuk ketté.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A lilahagymát pucoljuk meg, majd szeljük cikkekre. Osszuk el a kelbimbók mellé. Locsoljuk meg jó minőségű extra szűz olívaolajjal. Szórjuk meg sóval, borssal és a kétféle fűszerrel.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük 40-45 percig. Figyeljük közbe, nehogy megégjen az alja.
Tálaljuk önmagába a fent említett feltétek valamelyikével vagy köretként!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...