Fokhagymás szelet, kakukkfüves-tárkonyos polentával és alma chutneyval
Hozzávalók (4 személy részére):
Fokhagymás szelethez:
8 szelet sertéscomb
só, bors
2-3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
Kakukkfüves-tárkonyos polentához:
20 dkg kukoricadara
2,5 dl víz
3,5 dl tej
só, bors
kakukkfű, tárkony
2 evőkanál vaj
Alma chutneyhoz:
4-5 nagy savanykás alma
1 fej vöröshagyma
1 marék mazsola
1 dl száraz fehérbor
só, bors
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk, dörzsöljük jól be zúzott fokhagymával, majd tegyük félre, amíg elkészítjük a köretet.
A kukoricadarát tegyük fel a vízzel és a tejjel forralni, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg jól be nem sűrűsödik. Ízesítsük sóval, borssal, tárkonnyal és kakukkfűvel. A végén keverjük krémesre egy kis vajjal.
A chutneyhoz az almákat hámozzuk meg, majd tökgyalun reszeljük le. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk ketté és szeljük szép vékonyra. Tegyünk mindent egy fazékba, öntsük fel borral, fűszerezzük és fedő alatt pároljuk puhára, majd fedő nélkül addig főzzük, amíg el nem fő a leve.
A hús szeleteket paninin, grillen vagy serpenyőben kevés olajon hirtelen megsütjük mind a két oldalát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése