Koskacukor: Mogyorós-csokis fagyi

2014. október 9., csütörtök

Mogyorós-csokis fagyi

Igaz ősszel már nem úgy kívánja az ember a fagyit, mint nyáron, de a hétre is olyan szép időt ígértek, hogy nyugodtan betehetjük a fagyi gépet a mélyhűtőbe. Ha boltból kellene vennem, akkor biztos nem tennék a kosárba egy dobozzal sem, de így, hogy van itthon rá lehetőség elkészíteni, pár perc és egy éjszaka alatt igazi krémes, lágy fagyit lehet varázsolni!








Mogyorós-csokis fagyi
Hozzávalók:
4 dl 20%-os tejszín
1 dl tej
4 tojás sárgája
8 dkg nyírfacukor
1 teáskanál vanília kivonat
10 dkg 60%-os étcsokoládé
10 dkg mogyoró

Elkészítés:
A tojások sárgáját keverjük ki a tejjel, a cukorral és a vanília kivonattal, majd öntsük fel tejszínnel. Az egészet tegyük egy fazékba és 80°C-ig melegítsük fel.
Vegyük le a tűzről tegyük hozzá az étcsokoládét és addig keverjük, amíg el nem olvad teljesen.
A mogyorót pirítsuk meg serpenyőben vagy sütőben. Dörzsöljük jól össze a markunkba, így lejön a héja, majd tegyük aprító gépbe. Daráljuk le és adjuk a főzött krémhez.
Miután kihűlt mehet a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap reggel fagyi gépbe töltjük és 25 perc alatt kifagyasztjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...