Hozzávalók:
4 dl 20%-os tejszín
1 dl tej
4 tojás sárgája
8 dkg nyírfacukor
1 teáskanál vanília kivonat
10 dkg 60%-os étcsokoládé
10 dkg mogyoró
Elkészítés:
A tojások sárgáját keverjük ki a tejjel, a cukorral és a vanília kivonattal, majd öntsük fel tejszínnel. Az egészet tegyük egy fazékba és 80°C-ig melegítsük fel.
Vegyük le a tűzről tegyük hozzá az étcsokoládét és addig keverjük, amíg el nem olvad teljesen.
A mogyorót pirítsuk meg serpenyőben vagy sütőben. Dörzsöljük jól össze a markunkba, így lejön a héja, majd tegyük aprító gépbe. Daráljuk le és adjuk a főzött krémhez.
Miután kihűlt mehet a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap reggel fagyi gépbe töltjük és 25 perc alatt kifagyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése