Koskacukor: Póréhagymás zellerkrémleves

2014. október 21., kedd

Póréhagymás zellerkrémleves

Mostanában gyakrabban megkívánom a levest és azok közül is szívesebben kanalazgatok valamilyen forró krémlevest. Meglátok valahol, valamilyent és egyből arra gondolok, hogy hmm... de megennék most egy tányérral. Így voltam mos is. Ez most nem egy hagyományos ízesítésű, egyszerű levesről van szó, hanem egy pici csavar van benne, ami egy számomra kedvenc fűszer, a római kömény.
A receptet  Madame Edit lengyel blogján találtam, ahol egyébként sok finomságra rá lehet találni és ami még nagyon tetszik számomra, hogy hasonló az íz világuk, mint a magyar konyhának.





Póréhagymás zellerkrémleves
Hozzávalók (6 fő részére):
60 dkg zeller gumó
25 dkg sárgarépa
25 dkg burgonya
15 dkg póréhagyma
1 csokor zeller és 1 csokor petrezselyemzöld
3 evőkanál olívaolaj
2 liter víz 


Fűszerek:
5 szem szegfűbors
4 babérlevél
1/2 teáskanál római kömény
6-7 szem feketebors

szerecsendió


Elkészítés:
A zöldségeket hámozzuk meg. A zellert és a burgonyát vágjuk nagyobb kockákra, a répát négybe, a póréhagymát karikára. A zöldeket kössük össze egy madzaggal.
A fűszereket (szegfűbors, babérlevél, római kömény, fekete bors) tegyük egy tea filterbe, zárjuk le.
A zöldségeket kevés olívaolajon pároljuk meg, öntsük fel vízzel, ízlés szerint sózzuk, majd tegyük hozzá a tea filtert.
Fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. A répát vegyük ki. Fogyasszuk el magába. :)
A zöldség zöldjét is emeljük ki óvatosan illetve a fűszeres tasakot.
Turmixoljuk krémesre botturmix segítségével. A végén frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...