A receptet Madame Edit lengyel blogján találtam, ahol egyébként sok finomságra rá lehet találni és ami még nagyon tetszik számomra, hogy hasonló az íz világuk, mint a magyar konyhának.
Hozzávalók (6 fő részére):
60 dkg zeller gumó
25 dkg sárgarépa
25 dkg burgonya
15 dkg póréhagyma
1 csokor zeller és 1 csokor petrezselyemzöld
3 evőkanál olívaolaj
2 liter víz
só
Fűszerek:
5 szem szegfűbors
4 babérlevél
1/2 teáskanál római kömény
6-7 szem feketebors
szerecsendió
Elkészítés:
A zöldségeket hámozzuk meg. A zellert és a burgonyát vágjuk nagyobb kockákra, a répát négybe, a póréhagymát karikára. A zöldeket kössük össze egy madzaggal.
A fűszereket (szegfűbors, babérlevél, római kömény, fekete bors) tegyük egy tea filterbe, zárjuk le.
A zöldségeket kevés olívaolajon pároljuk meg, öntsük fel vízzel, ízlés szerint sózzuk, majd tegyük hozzá a tea filtert.
Fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. A répát vegyük ki. Fogyasszuk el magába. :)
A zöldség zöldjét is emeljük ki óvatosan illetve a fűszeres tasakot.
Turmixoljuk krémesre botturmix segítségével. A végén frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése