Koskacukor: Narancsos-vöröslencse krémleves

2014. március 9., vasárnap

Narancsos-vöröslencse krémleves

A mai napra különleges ebédet készítettem ezzel is megünnepelve a párommal első éves lakás avatónkat. Kicsit hihetetlen, de több mint 12 éve vagyunk együtt, viszont összeköltözni elég későre sikeredett. Ami késik, nem múlik ahogy a mondás is tartja és most már szegénykémnek el kell viselni még ilyenkor is az ebéd előtti fotózást. Azt hiszem kezdi megszokni. :) Legalábbis titkon remélem. 
A recept Ildikó, Aldi háziasszony versenyzőjének, a "Hozzávalók:egy csipetnyi szeretet" blogjáról választottam még korábban, amikor kiderült, hogy milyen ügyes és idáig sikerült neki eljutni. A leves nagyon finom volt még a páromnak is ízlett, pedig sárgarépa is van benne. :)



Narancsos-vöröslencse krémleves
Hozzávalók:
250g vöröslencse
400g sárgarépa
1 fej vöröshagyma
3 narancs leve
1 tk. egész  római kömény
1/2 tk. egész koriander
1 kisebb gyömbér
3 ek. olívaolaj
1,5 liter víz

Elkészítés:
A hagymát és a répát pucoljuk meg és aprítsuk fel, tegyük egy fazékba az olívaolajjal és pároljuk meg fedő alatt. Fontos, hogy a répa is már félig puha legyen, mert a vöröslencse nagyon hamar megfő és a répának nem lesz ideje. 
A gyömbért reszeljük hozzá, fűszerezzük, adjuk hozzá a megmosott lencsét és öntsük fel vízzel. Főzzük puhára a lencsét és a répát, majd turmixoljuk össze és öntsük hozzá 3 narancs kifacsart levét.






2 megjegyzés:

  1. Érdekes ez a recept...
    Milyen helyes tálkád van... tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen. Bevallom a Rossmann-ban találtam. Vannak érdekes dolgok néha.... :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...