Koskacukor: Zöldborsós, kaliforniai paprikás rizottó baconnel

2014. március 1., szombat

Zöldborsós, kaliforniai paprikás rizottó baconnel

Csütörtökön 4 liter hús alaplét sikerült bespájzolnom a mélyhűtőbe. Sokféle ételbe szükséges lehet és a húsleves kockát végszükség esetén használom, akkor is rizs főzéséhez köretnek. Nagy rizottó rajongók lettünk és az a jó benne, hogy akárhogy lehet variálni és szinte bármi kerülhet bele. Egyszerű és viszonylag gyorsan kész  is van.





Zöldborsós, kaliforniai paprikás rizottó baconnel
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
150 g kockára vágott bacon
1/3 piros kaliforniai paprika
1/3 sárga kaliforniai paprika
1/3 zöld kaliforniai paprika
250 g rizottó rizs
1 dl fehérbor
150 g zöldborsó
kb. 1 liter hús alaplé
só, bors
1 tk. kakukkfű
50 g parmezán
25 g vaj




Elkészítés:
Nem tudom ki miben készíti a rizottót én mindig wokban, mert jó mély és elfér benne minden úgy, hogy még folyamatosan kevergetni is tudom.
A húsalaplét forrósítsuk fel és tartsuk folyamatosan melegen.
A hagymákat pucoljuk meg és daraboljuk apróra. Fogjunk egy mély serpenyőt és hevítsük fel benne az olajat, majd tegyük bele a hagymákat. Pirítsuk egy picit, majd mehet hozzá a felkockázott bacon.
A kaliforniai paprikákat és vágjuk apróbb kockákra és tegyük a serpenyőbe. 2-3 percig  dinszteljük, ezután tegyük hozzá a rizst. Pirítsuk pár percig, majd öntsük fel a borral és rotyogtassuk egy rövid ideig.
Most jöhet hozzá a húsalaplé, először két merőkanállal, majd mindig mikor elfőtte pótoljuk eggyel. Közben ízesítsük borssal, szükség esetén sóval és kakukkfűvel.
Közben a zöldborsót pároljuk meg és amikor már éppen kész lenne a rizs, adjuk hozzá.
Kb. olyan 20 perc szükséges ahhoz, hogy a rizs megpuhuljon, de nem főzzük szét, érdemes az utolsó percekbe kóstolgatni és úgy adagolni a folyadékot.
Amikor kész vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a parmezánt és jól keverjük össze. Tálalás előtt pár percig hagyjuk még állni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...