Koskacukor: Chicken Cacciatore

2014. március 14., péntek

Chicken Cacciatore

Sok ország ételeit szeretem, úgyhogy nem is tudnék dönteni, hogy melyiket jobban, de néha úgy érzem, hogy az olasz ízvilág áll legközelebb hozzám. Ez a finom csirkével készült olasz eredetű,  "vadász-stílusú" olykor fehér, olykor vörösborral párolt étel sok zöldséggel egy igazán tavaszias ízvilágot kölcsönöz. Köretnek tészta illik hozzá. A receptet itt találtam, egyébként érdemes szétnézni, mert nagyon jó tészta ötletek vannak. ;)






Chicken Cacciatore
Hozzávalók (4 fő):
8 db csirke felső comb
só, bors
liszt
4 ek. olívaolaj
2 ek. vaj
1/2 piros kaliforniai paprika
1/2 sárga kaliforniai paprika
1/2 zöld kaliforniai paprika
1 kis fej vöröshagyma
1 kis fej lilahagyma
5 gerezd fokhagyma
1 doboz darabolt konzerv paradicsom
6 fej gomba
1 tk. kakukkfű
1 kk. kurkuma
1 tk. pirospaprika
1,5 dl száraz fehérbor

Köret:
fusilli tészta

Elkészítés:
Először is keressünk egy olyan magas falú serpenyőt, amit közvetlenül a sütőbe is be tudjuk tenni.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A combokat sózzuk és borsozzuk, majd forgassuk meg lisztbe.
Hevítsük fel az olajat a vajjal és pirítsuk meg a combok mind két oldalát pár perc alatt 2 részletbe. A bőrének szép piroskásnak kell lennie.
A paprikákat daraboljuk fel, de ne túl vékonyra. A vörös- és a lilahagymát vágjuk félbe és karikákra. A gombát pucoljuk meg és szeljük nagyobb darabokra. A fokhagymát is daraboljuk, ne zúzzuk össze.
A combokat vegyük ki a serpenyőből és dobjuk rá a paprikákat, gombát és a hagymákat, öntsük fel borral. Dinszteljük 10 percig, majd adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, fűszereket, sózzuk ízlés szerint. Helyezzük vissza a combokat és fólia vagy fedő alatt pároljuk 45 percig, majd vegyük le és süssük tovább 15 percig. Ez idő alatt a zöldséges szaft jól besűrűsödik.
Főzzük meg az utolsó 15 percnél a tésztát, és tálaljuk a combokat a zöldséges mártással együtt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...