Koskacukor: Kakukkfüves csirkemell, balzsamecetes sült almával ruccola ágyon

2014. március 21., péntek

Kakukkfüves csirkemell, balzsamecetes sült almával ruccola ágyon

Az eredeti tervem sajnos meghiúsult ugyanis úgy tűnik édesburgonyát már nem lehet kapni, legalábbis a piacon, a zöldségesnél és a fantasztikus makói "hipermarketekben" sem volt. Viszont volt a hűtőben ebédről maradt friss csirkemell, egy doboz ruccola és gyümölcsök közül is tudtam választani. Így hoztam össze a mai vacsorát.
Megjegyeztük mind a ketten, hogy nagyon finom lett és máskor is jöhet vacsira. Egyrészt nagyon egészséges, fehérjét is tartalmaz illetve kalóriában sem dúskál.







Kakukkfüves csirkemell, balzsamecetes sült almával ruccola ágyon
Hozzávalók (2 fő):
1/2 doboz ruccola
4 szelet csirkemell
só, bors
kakukkfű
2 ek. olívaolaj
1 nagy alma
4 ek. balzsamecet
1 tk. méz
1 tk. rozmaring
2 ek. kockára vágott fetasajt
1 szál újhagyma

Elkészítés:
A ruccolát mossuk meg és csepegtessük jól le. Halmozzuk egy-egy mélytányérba.
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg kakukkfűvel, majd forró olívaolajba süssük meg mind a két oldalát. Oldalanként kb. 3-3 perc elég, hogy ne száradjon ki.
Az almát karikázzuk fel.
Egy másik serpenyőben a mézet, a balzsamecetet és a rozmaringot hevítsük fel, majd tegyük bele az alma szeleteket és karamellizáljuk meg mind a két oldalát.
A ruccolára fektessük rá az alma karikákat, helyezzük el rajta a csirkemell szeleteket, szórjuk meg fetával és felkarikázott újhagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...