Koskacukor: Spenótos-ricottás canelloni

2014. március 29., szombat

Spenótos-ricottás canelloni

Még mindig sokat álmodozok Olaszországról ugyanis régóta szeretnék eljutni, de valahogy mindig más lesz az úti célunk, amikor a nyaralás kerül szóba. Nagyon tetszik a kultúra, a gasztronómiájuk és maga az ország a rengeteg nevezetességeivel. Nem is tudom, hogy hány napra lenne szükségem ahhoz, hogy mindent megtudjak nézni, amit szeretnék. Imádom az olasz ételeket, az olasz tésztákat, süteményeket és annyira kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet egy igazi olasz étterem.
Azért bízom benne, hogy egyszer álmom valóra válik.
Addig is gyakorlom az olasz ételek elkészítését és most egy nagyon ízletes canellonit sütöttem paradicsomszószban.









Spenótos-ricottás canelloni
Hozzávalók:
16 db canelloni 
400  g ricotta
400g spenót
1 ek. olívaolaj
só, bors
szerecsendió
300 g sűrű házi paradicsomlé
1 dl tejszín
50 g parmezán

Elkészítés:
A spenótot mossuk meg és csepegtessük le. Vegyünk elő egy magas falú serpenyőt, tegyük bele a spenótot, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk meg és borsozzuk, majd pároljuk addig, amíg össze nem esik.
Tegyük egy vágódeszkára, daraboljuk fel és adjuk a ricottához. Sózzuk még egy kicsit illetve reszeljünk rá egy kis szerecsendiót illetve tegyük hozzá a parmezán felét és jól keverjük össze. Töltsük habzsákba és nyomjuk tele a canellonikat.
Egy tűzálló tál aljára öntsük a paradicsomlé felét. Helyezzük el rajta a canellonikat, majd locsoljuk meg paradicsomlével és tejszínnel. A tetejére szórjuk rá a maradék parmezánt.
Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük 25-30 percig.




2 megjegyzés:

  1. Istenien néz ki, megint nagyon kreatív voltál! Biztosan eljutsz majd egyszer olaszba, főleg ha ennyire szeretnéd! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Spenótos lasagne-t is nagyon szeretjük. Ez is hasonlít rá, de mégis más, mert nincs besamellel leöntve.

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...