Koskacukor: Fűszeres csirkeszárnyak, avagy az idei első grillezés a szabadban

2014. március 16., vasárnap

Fűszeres csirkeszárnyak, avagy az idei első grillezés a szabadban


Múlt héten miután befejeztük a kerti munkák nagyobb részét elhatároztuk, hogy március 15-én grillezni fogunk. És semmi nem állhatott utunkban, még a nagy szél sem. Történt egy kis vicces dolog, mert az elején még nem gondoltuk, hogy ez a szél akkora és olyan gonosz, hogy a grillsütő léceibe belekapott tűz rakás közben a láng. De gyorsan megoldottuk a problémát. Van két kereke és kicsit védettebb helyre toltuk és már folytattuk is a sütögetést. Ettől eltekintve minden szuper volt. Azért, hogy jobban csússzon az étel előtte elektromos fűrésszel fát vágtunk, ami a metszés után megmaradt. Az idő szuper volt, nem is kívánhattunk volna jobbat, hiszen emlékezzünk vissza tavaly ilyenkor hóembert lehetett építeni.
Remélem most már több alkalom lesz  a kinti sütögetésre, mert azt a füstös ízt, amit grillezés közben kap a hús sajnos bent a lakásban sehogy nem érhetjük el. Tudom, tudom állítólag nem egészséges, de kit érdekel? Ha egyszer nagyon finom.....
Anyuékhoz a fűszeres csirkeszárnyakat és egy desszertet vittünk magunkkal (a recept jön hamarosan), ők pedig egyik kedvencükkel micii-vel leptek meg minket, illetve egy isteni finom krumplisalátával. Bevallom talán még én sem csinálok ilyen finomat, mint amilyet anyukám élettársa.A csirkeszárnyakat (1,5 kg) az alábbi fűszerekkel pácoltam be egy teljes éjszakára:
1/2 fej vöröshagyma
2 nagy fej fokhagyma
1 tk. pirospaprika
3 tk. zsálya
1 tk. mustármag
1 tk. majoránna
1 tk. rozmaring
1 kk. bors
1 ek. só
1,5 dl olaj

Tegyünk mindent a turmixgépbe és jól turmixoljuk össze, pácoljuk be a csirkeszárnyakat és lezárt dobozba tegyük egy éjszakára a hűtőbe.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...