Koskacukor: Fűszeres csirkeszárnyak, avagy az idei első grillezés a szabadban

2014. március 16., vasárnap

Fűszeres csirkeszárnyak, avagy az idei első grillezés a szabadban


Múlt héten miután befejeztük a kerti munkák nagyobb részét elhatároztuk, hogy március 15-én grillezni fogunk. És semmi nem állhatott utunkban, még a nagy szél sem. Történt egy kis vicces dolog, mert az elején még nem gondoltuk, hogy ez a szél akkora és olyan gonosz, hogy a grillsütő léceibe belekapott tűz rakás közben a láng. De gyorsan megoldottuk a problémát. Van két kereke és kicsit védettebb helyre toltuk és már folytattuk is a sütögetést. Ettől eltekintve minden szuper volt. Azért, hogy jobban csússzon az étel előtte elektromos fűrésszel fát vágtunk, ami a metszés után megmaradt. Az idő szuper volt, nem is kívánhattunk volna jobbat, hiszen emlékezzünk vissza tavaly ilyenkor hóembert lehetett építeni.
Remélem most már több alkalom lesz  a kinti sütögetésre, mert azt a füstös ízt, amit grillezés közben kap a hús sajnos bent a lakásban sehogy nem érhetjük el. Tudom, tudom állítólag nem egészséges, de kit érdekel? Ha egyszer nagyon finom.....
Anyuékhoz a fűszeres csirkeszárnyakat és egy desszertet vittünk magunkkal (a recept jön hamarosan), ők pedig egyik kedvencükkel micii-vel leptek meg minket, illetve egy isteni finom krumplisalátával. Bevallom talán még én sem csinálok ilyen finomat, mint amilyet anyukám élettársa.







A csirkeszárnyakat (1,5 kg) az alábbi fűszerekkel pácoltam be egy teljes éjszakára:
1/2 fej vöröshagyma
2 nagy fej fokhagyma
1 tk. pirospaprika
3 tk. zsálya
1 tk. mustármag
1 tk. majoránna
1 tk. rozmaring
1 kk. bors
1 ek. só
1,5 dl olaj

Tegyünk mindent a turmixgépbe és jól turmixoljuk össze, pácoljuk be a csirkeszárnyakat és lezárt dobozba tegyük egy éjszakára a hűtőbe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...