Koskacukor: Görögös rizottó

2015. március 6., péntek

Görögös rizottó

Aki már ismeri a blogomat, az engem is ismer, hogy imádom a rizottót. De nem csak én, hanem Balázs is. Azt szeretem benne, hogy olyan krémes és annyira lehet variálni, hogy megunhatatlan. Tényleg csak fantázia kérdése. Egy jó bor, parmezán és igazi húsalaplé...








Görögös rizottó
Hozzávalók (2 személy részére):
20 dkg arborio rizs
1 fej lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1/2 kaliforniai paprika
1 liter forró húsalaplé (nem kocka)
10 db koktél paradicsom
3 dkg vaj
5 dkg parmezán
10 bazsalikom levél
1 teáskanál szárított oregano
só, bors
fekete olívabogyó
fetasajt

Elkészítés:
Vegyünk elő egy wokot, vagy egy mély serpenyőt. A hagymát és a paprikát daraboljuk apró kockára, majd dinszteljük meg kevés olívaolajon. Öntsük rá a fehérbort és főzzük további 3-4 percig. Ezután tegyük rá a rizst és pirítsuk le. Adjunk hozzá két merőkanál olívaolajat, majd miután elfőtte mindig pótoljuk egy-egy evőkanállal. Fontos, hogy minden hozzáadott alaplé után várjuk meg, hogy beszívja. A koktél paradicsomot közben negyedeljük fel, a bazsalikom levelet vágjuk csíkokra.
Amikor már úgy látjuk, hogy pár kanál húslé hiányzik ahhoz, hogy megpuhuljon a rizs, akkor adjuk hozzá a paradicsomot, a szárított oreganot, és a friss bazsalikom levelet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Miután elkészült a rizottónk, vegyük le a tűzről adjuk hozzá a vajat és a parmezánt illetve a felkarikázott olívabogyót. Tálalás előtt hagyjuk 2-3 percet állni.
Tálalásnál díszítsük a tányért kockára vágott fetasajttal.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...