Koskacukor: Három hagymás rizottó - főszerepben a medvehagyma

2015. március 24., kedd

Három hagymás rizottó - főszerepben a medvehagyma

Még jó, hogy a gluténmentes konyhából nem kell száműzni a rizottót, sőt a rizs kimondottan az egyik alapanyag, amiből ugye liszt is készül és a tésztákhoz nagy szükségünk van rá.
Szerintem mindenki tudja, mekkora rizottó rajongó vagyok és, ha már itt van a medvehagyma szezon, akkor miért is hagynám ki ezt a változatot.







Három hagymás rizottó
Hozzávalók (2 személy részére):
2 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 közepes csokor medvehagyma
1 liter forró húsalaplé
20 dkg arborio rizs
2 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
só, fehér bors
frissen reszelt szerecsendió
5 dkg reszelt parmezán
3 dkg vaj

Elkészítés:
A vöröshagymát pucoljuk meg és daraboljuk apró kockára. A fokhagymát is tisztítsuk meg, nyomjuk össze késsel egy vágódeszkán, majd aprítsuk fel. Olívaolajon dinszteljük meg mind a kétféle hagymát, majd adjuk hozzá a rizst és pirítsuk pár percig. Öntsük fel jó minőségű száraz fehérborral. Főzzük addig, amíg be nem szívja. A forró húsalapléből tegyünk hozzá 2 merőkanálnyit, majd folyamatos kevergetés közben pótoljuk, amint elfövi. Ízesítsük sóval, fehér borssal és frissen reszelt szerecsendióval.
Közben a medvehagymát mossuk meg, majd vágjuk csíkokra.
Amikor már úgy látjuk, hogy az utolsó merőkanál hiányzik ahhoz, hogy kész legyen a rizs, akkor adjuk hozzá a felaprított medvehagymát. Miután elkészült, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a parmezánt. Keverjük ki szép krémesre.
Hagyjuk pár percig pihenni, majd rögtön tálaljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...