Koskacukor: Cannellini babos-újhagymás tejszínes csirkemell

2015. március 26., csütörtök

Cannellini babos-újhagymás tejszínes csirkemell

Ismét egy gyors és egyszerű receptet hoztam, amihez tényleg nem kell hosszú bevásárló listát írni, ráadásul még az is előfordulhat, hogy éppen van otthon minden. Ugyanis ez pont így készült.  Néha a legjobb ötletek hirtelen jönnek.




Cannellini babos-újhagymás tejszínes csirkemell
Hozzávalók (2 személy részére):
40 dkg csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
4 szál újhagyma
1 konzerv canellini
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 teáskanál szárított rozmaring
só, bors
1 dl száraz fehérbor
1 dl víz
1 dl tejszín
1 teáskanál kukoricakeményítő

Elkészítés:
Először a csirkemellet daraboljuk fel kockára, majd pirítsuk fehéredésig egy kevéske olívaolajon. Ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal. Öntsük fel fehérborral és vízzel. Közepes lángon addig pároljuk, amíg a csirkemell meg nem puhul. Addig karikázzuk fel az újhagymát és a cannellini babról öntsük le a levét. Adjuk hozzá a megpuhult csirkemellhez és főzzük tovább 5-7 percig.
A kukoricakeményítőt keverjük ki a tejszínnel, majd sűrítsük be vele a kész babos csirkemellet.
Vadrizses barna rizzsel tálaltam!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...