Koskacukor: Pizzás, sajtos, virslis kifli

2015. március 4., szerda

Pizzás, sajtos, virslis kifli

Korábban már sütöttem virslis kiflit, de az teljesen máshogy készült. Hajtogatott tésztával, ami miatt sokkal hosszadalmasabb az elkészítése. Azóta is emlegeti Balázs, hogy mikor sütök már ismét. Nem felejtettem el és most mivel maradt ki egy kevéske pizza szósz, így újra hasznosítottam.








Pizzás, sajtos, virslis kifli
Tésztához (10 db):
150 g fehér liszt
250 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
15 g élesztő
150 ml langyos tej
100 ml langyos víz
1 teáskanál só
3 evőkanál extra szűz olívaolaj

Házi pizza szósz:
1 doboz darabolt konzerv paradicsom
1/2 fej kisebb vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
oregánó, bazsalikom, kakukkfű
1 evőkanál extra szűz olívaolaj

200 g szeletelt gouda sajt
10 db mini virsli

Tetejére:
1 felvert tojás

Elkészítés:
Először készítsük el a tésztát. A liszteket mérjük ki dagasztó tálba, morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a tejet, a sót és az olívaolajat. További víz  hozzáadásával dagasszunk belőle rugalmas tésztát. Kelesztő tálba téve hagyjuk duplájára kelni.
Addig elkészítjük a pizza szószt, ami végtelen egyszerű. Tegyünk mindent turmixgépbe és jól turmixoljuk össze. Ez a mennyiség rengeteg, úgyhogy érdemes később valamikor pizzát sütni. Üvegbe lezárva 3-4 napig eláll a hűtőbe.
Miután megkelt a tésztánk, osszuk 10 egyenlő részre, majd gyúrjunk belőle gombócokat. Letakarva hagyjuk 10 percig pihenni. Ezután nyújtsuk meg egy kicsit, hogy ovális legyen, de vigyázzunk arra, hogy ne vékonyítsuk el a tésztát.
Kenjük meg pizza szósszal, tegyünk rá szeletelt sajtot, majd egy mini virslit és tekerjük fel. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Amikor mindegyikkel kész vagyunk, akkor takarjuk le konyharuhával és pihentessük 20-25 percig.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
A tészták tetejét, oldalát kenjük meg felvert tojással, majd toljuk be az előmelegített sütőbe és süssük készre kb. 25 perc alatt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...